OD 2. DO 19. KOLOVOZA

Galerija | Grad Rijeka jedan je od gradova domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva U-19

U organizaciji Međunarodne rukometne federacije, u Hrvatskoj se od 2. do 13 kolovoza održava 10. Svjetsko rukometno prvenstvo mladih do 19 godina, a uz Rijeku, gradovi domaćini su i Opatija, Varaždin i Koprivnica.

U 11 dana natjecanja snage će odmjeriti 32 najbolje svjetske rukometne reprezentacije, a Hrvatska U-19 reprezentacija u skupini A natjecanje započinje u Varaždinu zajedno s Ruandom, Portugalom i Alžirom.

U Rijeci će se odigrati utakmice E skupine u kojoj igraju Danska, Austrija, Kina i Meksiko, te utakmice F skupine u kojoj se natječu Norveška, Crna Gora, Makedonija i Gruzija.

U Opatiji će se igrati utakmice skupine G (Njemačka, Argentina, Saudijska Arabija i SAD) i skupine H (Švedska, Farski otoci, Burundi i Iran).

Za predstavnike reprezentacija kao i predstavnike Međunarodne rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza u Gradu Rijeci održan je prijem prilikom kojeg je zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan poželjela sportašima ugodan boravak u Rijeci i uspješno sportsko natjecanje. „Zahvaljujem Međunarodnoj rukometnoj federaciji koja je Rijeku odabrala kao jedan od gradova domaćina ovog natjecanja, a tome je, sigurna sam, doprinijelo i prijašnje iskustvo organizacije velikih natjecanja u našem gradu. Pred nama je veliki sportski događaj i ljubitelji sporta i rukometa zasigurno će uživati u vrhunskom sportskom iskustvu u našem gradu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Krpan i poželjela svima ugodan boravak u Rijeci i uspješno natjecanje.

Na domaćinstvu i izvrsnim uvjetima koje omogućuje riječka sportska infrastruktura zahvalili su Boris Konjuh, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza; direktorica natjecanja za Rijeku i Opatiju Lidija Bojić Čačić i Narcisa Lecusanu, članica izvršnog odbora Međunarodne rukometne federacije.

Prijemu su nazočili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, direktor Rijeka sporta Igor Butorac i predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante.

Grad Rijeka osim domaćinstva i pokroviteljstva prvog djela natjecanja po skupinama bit će domaćin i druge faze natjecanja završnih utakmica za ukupni poredak, odnosno razigravanja za poredak od 17. do 24. mjesta. Službene utakmice natjecanja, njih čak 28, u Rijeci će se održavati u sportskoj dvorani Centra Zamet, dok će se treninzi reprezentacija odvijati u Dvorani mladosti i u dvorani „Dinko Lukarić“.

Drugi dio natjecanja, utakmica za finale kao i utakmica za treće mjesto održavat će se u Varaždinu i Koprivnici.

Ulaznice za utakmice moguće je kupiti u dvorani Marino Cvetković u Opatiji i u dvorani Centra Zamet. Cijena ulaznice je 10 eura, a riječ je o dnevnoj karti koja omogućuje gledanje sve četiri utakmice koje se odigravaju tijekom dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari