REAGIRANJE

Ostrogović: ‘Razlika između HDZ-a i Možemo! je što mi konstruktivno radimo, a Možemo! destruktivno uništava’

Iz riječkog HDZ-a reagirali su na neke tvrdnje i prozivke koje su na konferenciji za medije istakli iz stranke Možemo! Rijeka

Priopćenje iz riječkog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“Riječki HDZ stranka je koja se prioritetno zalaže za razvoj, otvorenost ulaganja, bez predrasuda prema bilo kome, ali uz nužni oprez i inzistiranje na transparentnosti. Od tih postulata, što znaju svi koji prate politiku i gospodarstvo, ne odustajemo.

Inzistiramo na stvaranju dodatnih vrijednosti konkretnim djelima, a ne retorikom lišenom svakog suvislog sadržaja. Uostalom, upravo HDZ, i nacionalni i gradski, s Vladom koju vodi premijer Andrej Plenković i s resornim ministrom Olegom Butkovićem, sa nizom projekata osmišljenih i financiranih od strane Vlade RH, odlučujuće doprinosi tranziciji arhaičnog riječkog gospodarstva, a Rijeku otvara prema moru.

‘HDZ san mnogih generacija Riječana pretvara u stvarnost’

HDZ san mnogih generacija Riječana pretvara u stvarnost, a donedavno nedostižno pretače u realnost. I upravo zato sada Rijeka, zahvaljujući viziji HDZ-a, u partnerstvu sa jednom od najrespektabilnijih njemačkih tvrtki – Lurssen grupom, plovi prema moru, novoj marini Porto Baroš, kao žili kucavici i krvotoku kroz koji će se širiti dobre priče važne građanima grada spremnog za velike i ključne gospodarske, ali i političke promjene.

Konačno, Rijeka postaje riječka, Rijeka 21. stoljeća koju Možemo, u nedostatku vlastitih vizija i programa, želi usporiti, skrenuti i eutanizirati.

Kao stožerna i najsnažnija stranka, HDZ sa svih razina projektima daje legalnu i legitimnu podršku. To se zove – odgovornost. Odgovornost prema gradu i građanima, neovisno o tome tko je na vlasti. Razlika između HDZ-a i Možemo je što mi konstruktivno radimo, a Možemo destruktivno uništava. Drugačije ni ne znaju, a očito ni ne mogu.

‘Projekt Porto Baroš će doprinijeti mnogostrukom razvoju Rijeke’

Kroz aktualno inicirani investicijski ciklus – projekt Porto Baroš, uz to što nominiramo nautički turizam kao bitnu sastavnicu destinacijske ponude Rijeke, potičemo i izravno zapošljavanje domicilnog stanovništva, jačanje lokalnog gospodarstva i rast javnih prihoda – u konačnici i opći gospodarski rast i rast životnog standarda domaćeg stanovništva .

Projekt Porto Baroš će doprinijeti i diversifikaciji turističkog proizvoda destinacije, produženju turističke sezone, podizanju kvalitete ukupnog turističkog portfelja i snaženju imidža Rijeke kao turističke destinacije. Zato su važne investicije. One su pokretač.
Možemo o tome uopće ne razmišlja, ne razumije i ne prepoznaje stratešku važnost projekta te se u nedostatku vlastitih vizija i ideja služi jeftinim politikanstvom, dovodeći u sumnju sve što se događa, sijajući javno nepovjerenje prema nama iz HDZ-a, koji smo za razliku od njih svojim znanjem, iskustvom i odlučnošću spremni preuzeti upravljanje gradom, kao i odgovornost za to, u svoje ruke.

‘Možemo! zagovara politiku status quo’

No nisu jeftino politikanstvo i umjetno stvoreno, nametnuto nepovjerenje prema onima koji žele boljitak i prosperitet Rijeke jedini problem Možemo, platforme ili stranke revolucionarnih nakana koja je u rekordno kratkom vremenu pokazala izraziti deficit političke i moralne kapacitiranosti.

Problemi Možemo, koje zagovara politiku status quo, nedosljednost su i licemjerje, a što je dovelo do toga da je njihova popularnost u Rijeci i PGŽ-u na razini statističke pogreške.

Tako primjerice u Gradskom vijeću podržavaju SDP i njihov zajednički politički izbor – gradonačelnika Marka Filipovića, kojem se otvaranje Rijeke moru događa samo zato jer je netko drugi, HDZ, preuzeo inicijativu, osmislio i implementirao projekt i pokazao da se može, samo kad se hoće.

Istom tom Filipoviću će isto to Možemo u Vijećnici pružiti bezrezervnu podršku, da bi ga već iza prvog ugla, napadali, osporavali i omalovažavali. To je Možemo. To se, ponovimo to, zove nedosljednost i licemjerje.

HDZ, pak, nije i ne želi biti stranka koja će sudjelovati u njihovim prizemnim međusobnim prepucavanjima. HDZ je stranka koja želi natjecanje u idejama, s jasno definiranim rokovima i ciljevima i modalitetima njihovog provođenja.

Skretanje pozornosti s tog fokusa, čemu smo mi okrenuti i maksimalno posvećeni, na periferna pitanja i prozivanja čisto radi prozivanja je prevladavajući, usudili bi se reći i jedini modus operandi Možemo.

Možemo! Rijeka je nedosljedan

Nedosljedan je Možemo i kad dovodi u pitanje moje imenovanje u Skupštinu tvrtke ACI – Gitone, pozicije s koje Riječanima mogu obećati ne samo realizaciju projekta otvaranja Rijeke moru, već i preuzeti veliki dio odgovornosti za to.

I ovdje možemovci pokazuju nedostatak vizije, a vizija je upravo ono što nas krasi. Sva je sreća da to javnost sve više prepoznaje, pokazali su to uostalom i nedavni izbori za Vijeća MO Grada Rijeke. To je i razlog zbog kojeg nitko pametan više ne nasjeda njihovoj nepodnošljivoj lakoći lažiranja stvarnosti.

I onda, kad čovjek pomisli da su iscrpili vlastiti arsenal manipulacija, opet uspiju iznenaditi. Tako tvrde da je protiv mene doneseno Rješenje Povjerenstva o sprječavanju sukoba interesa. Nije, poštovani kolege, doneseno Rješenje, nego mišljenje koje, formalno, nema obvezujući karakter i izuzetno je relativno.

Uostalom, ako sam po gospodinu Zeliću ja u sukobu interesa zbog dvije javne dužnosti, onda očekujem da prozove i sam sebe i tome se baš veselim.

Ovakvi napadi dokaz su da smo kao HDZ na dobrom putu. Mi radimo, proizvodimo, stvaramo. Možemo ne radi, ne proizvodi, ni ne stvara. Osim poluhisterije, za što su prvaci.

A gradonačelnik Filipović? On putuje, putuje, i putuje, nitko više ne zna gdje ni kako ni zašto. Osim što putuje. A dobro se događa jer netko drugi radi njegov posao.

Pametnima dosta.”, piše u priopćenju riječkog HDZ-a kojeg potpisuje Josip Ostrogović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari