ZAHTJEVI DO 16. RUJNA

Grad Rijeka još do petka zaprima zahtjeve za pomoć za polaznike vrtića, učenike osnovne i srednje škole te studente

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Do petka, 16. rujna, Grad Rijeka u sklopu Socijalnog programa zaprima zahtjeve građana za ostvarivanje prava na pomoći za polaznike vrtića, osnovne i srednje škole te studente u pedagoškoj/školskoj/akademskoj 2022./2023. godini.

Roditelji mogu podnijeti zahtjev za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama i vrtiću, učenicima osnovnih škola namijenjena je pomoć za podmirenje cjelokupnih troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku te poklon-bon pri kupnji školskog pribora učenicima osnovnih škola, studenti i srednjoškolci mogu zatražiti pomoć za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza te jednokratnu novčanu pomoć.

Grad Rijeka podmiruje mjesečne troškove boravka djeteta u jaslicama ili vrtiću (cjelodnevni i poludnevni boravak) u visini od 100%, odnosno u visini od 30% iznosa mjesečne cijene za korisnike usluga Dječjeg vrtića Rijeka. Pravo na podmirenje troškova vrijedi do kraja pedagoške godine. Pravo na podmirenje troškova može ostvariti polaznik jaslica/vrtića, odnosno dijete koje ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu ili socijalnu uslugu – uslugu rane intervencije pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka te dijete iz kućanstva s prihodima nižim od gradskih cenzusa.

Grad Rijeka učenicima osnovne škole prije početka školske godine dodjeljuje jednokratni poklon-bon u iznosu od 250 do 750 kn za nabavu školskog pribora. Pravo na pomoć može ostvariti dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka ili dijete iz kućanstva s prihodima nižim od gradskih cenzusa.

Grad Rijeka za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole i Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka u cijelosti podmiruje troškove organizirane marende u osnovnim školama, a za polaznike produženog boravka ili cjelodnevne nastave u osnovnim školama (učenici od 1. do 4. razreda) i troškove ručka i užine. Pravo može ostvariti učenik osnovne škole ili Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, odnosno dijete koje ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka te dijete iz kućanstva s prihodima nižim od gradskih cenzusa. Zaprimanje zahtjeva za navedeni oblik pomoći traje do 16. rujna 2022. godine kako bi se ostvarilo pravo od početka školske godine, ali se pomoć može ostvariti i tijekom cijele školske godine.

Jednokratnu pomoć u visini od 1000,00 kuna mogu  ostvariti redoviti učenici srednje škole i studenti iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, učenici i studenti koji ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka te učenici i studenti koji su dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Grad Rijeka u potpunosti podmiruje troškove javnoga gradskog prijevoza na linijama na kojima prijevoz obavlja KD Autotrolej, a pravo na podmirenje troškova vrijedi do kraja školske, odnosno akademske godine. Broj odobrene zone prijevoza (1.- 4. zona) ovisi o adresi škole ili fakulteta. Srednjoškolci i studenti koji ostvaruju pravo podmirenja troškova javnog gradskog prijevoza mogu u šalter-sali na Titovom trgu 3 izraditi i pokazne karte. Podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza može ostvariti redoviti učenik srednje škole/student iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka ili srednjoškolac/student iz kućanstva s prihodima nižim od gradskih cenzusa.

Podsjećamo da se na mrežnim stranicama Grada Rijeke nalazi i e-Savjetnik Socijalni program Grada Rijeke putem kojeg svi građani brzo, anonimno i jednostavno mogu saznati mogu li i na koji način postati korisnici ovih oblika pomoći.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views