ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Grad Rijeka osigurava 7 milijuna kuna za plaće učiteljica u produženom i cjelodnevnom boravku u školama

Program produženog boravka i cjelodnevno odgojno-obrazovnog rada od 1. do 4. razreda u školskoj 2020./2021. godini u riječkim osnovnim školama bit će organiziran u 81 skupini, rečeno je danas na redovnom kolegiju gradonačelnika Grada Rijeke.

Formirat će se 61 skupina produženog boravka i 20 razrednih odjela cjelodnevno odgojno-obrazovnog rada, gotovo isti broj kao i protekle godine.

Program će provoditi 81 učiteljica, za koje će Grad Rijeka osigurati dio plaće, za što se na godišnjoj razini osigurava oko 7 milijuna kuna, a od rujna do prosinca 2020. godine 1,39 milijuna kuna. Roditelji plaćaju troškove prehrane te troškove provođenja terenskih i izvanučioničkih aktivnosti te sudjeluju u dijelu troškova za rad učitelja.

Najuspješnijim startup timovima vrijedne novčane nagrade

Također, Odlukom gradonačelnika na kolegiju je istaknuto kako će tri najuspješnija tima iz 11. generacije korisnika Startup Inkubatora Rijeka na predstojećem Demo danu biti nagrađena novčanim nagradama od 100.000, 50.000 i 25.000 kuna. Uvjet za primitak nagrade je osnivanje poslovnog subjekta sa sjedištem u gradu Rijeci kroz kojeg će korisnici i formalno nastaviti s realizacijom svoje poduzetničke ideje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views