OLAKŠAT ĆE PUTOVANJA SPORTAŠIMA

Galerija | Grad Rijeka pomogao Košarkaškom klubu Zamet nabaviti novo kombi vozilo

Uz financijsku pomoć Grada Rijeke i nekolicine gospodarskih subjekata, Košarkaši klub Zamet nabavio je novo vozilo, kombi Opel Vivaro iz 2018. godine koje će uvelike olakšati potrebe kluba.

Košarkaški klub Zamet osnovan je 1959. godine, a tijekom godina postojanja, kroz klub su prošla mnogobrojna imena, danas uspješni ljudi iz riječkog sportskog i gospodarskog života.

Tajnik KK Zamet Milan Vukajlović zahvalio je Gradu Rijeci i svim gospodarskim subjektima koji su sudjelovali u projektu nabavke vozila.

„Glavni cilj bio nam je olakšati i roditeljima, da ne moraju voziti djecu na svaku malo udaljeniju utakmicu i utoliko će nam nabavka ovog vozila svima pomoći. Želio bih još reći i da je obnova košarkaškog igrališta s kojom smo krenuli 2018. godine započela kroz Riječki program lokalnog partnerstva koji provodi Grad Rijeka i zahvaljujemo na svoj pomoći koju smo i na taj način dobili“, rekao je Vukajlović.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako su sport i obnova sportske infrastrukture u fokusu ovog mandata te kako je već puno napravljeno na obnovi sportskih dvorana i nogometnih igrališta u Rijeci. „Rado smo se odazvali pozivu KK Zamet da sudjelujemo u nabavci ovog kombi vozila i to je još jedan dokaz da kada radimo svi zajedno možemo postići dobre stvari“, rekao je Filipović.

U ime gospodarskih subjekata koji su sudjelovali u ovoj akciji obratio se Marko Mihalić koji je istaknuo da djeca zaslužuju što kvalitetnije uvjete rada za bavljenje sportom te kako su se svi rado odazvali pozivu za sudjelovanje.

Nabavku novog kombi vozila uz Grad Rijeku financijski su pomogli INA, Dezinsekcija, Alarm Automatica, Dux nekretnine, Gant, TSI, Autoklub Rijeka, Goes, Auto select i Tiskara Reflex.

Od svog osnutka do danas, Košarkaški klub Zamet svojim radom promiče važnost bavljenja sportom, pogotovo kod djece i mladih pa su tako oformili i košarkaški vrtić. Tim je potezom stvorena baza da djeca, kojih je trenutno 76, u posljednjih pet godina igraju u četiri uzrasne kategorije na razini Primorsko-goranske županije.

Jedan od glavnih ciljeva kluba je kroz košarku i sport općenito odgajati vrijedne mlade ljude, a onima koji se posebnom kvalitetom iskažu, Klub pomaže da ostvare nesmetan košarkaški razvoj i u drugim sredinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari