U UTORAK

NE PROPUSTITE! U Viškovu će se održati radionica ‘Energetska obnova obiteljskih kuća i stambenih zgrada’

Foto: Riportal - M.L.

U utorak 24. listopada, s početkom u 17 sati, predstavnici Regionalne energetske agencije Kvarner će u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu za mještane Viškova održati radionicu na temu „Energetska obnova obiteljskih kuća i stambenih zgrada“.

Zainteresirani posjetitelji doznat će više o zelenoj i energetskoj tranziciji, povećanju klimatske otpornosti i održivosti te ciljevima koje je Hrvatska postavila usvajanjem planskih i strateških dokumenta primarno iz Integriranog nacionalnog energetskog i klimatskog plana za Republiku Hrvatsku za razdoblje od 2021. do 2030. godine te Plana razvoja Primorsko-goranske županije 2022.-2027. Poseban naglasak na radionici bit će na mjerama energetske učinkovitosti u zgradarstvu kao i povećanjem udjela korištenja obnovljivih izvora energije.

Na radionici će biti prezentirani Javni pozivi kojima se sufinanciraju mjere energetske obnove obiteljskih kuća i stambenih zgrada, a raspisuje ih Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prezentirat će se i uvjeti koje je potrebno ispuniti da bi se prijavilo na spomenuti Javni poziv kao i konkretne aktivnosti koje su iz perspektive Fonda prihvatljive za sufinanciranje. Iznijet će se i praktična iskustva iz provođenja i realizacije dosadašnjih natječaja. Na radionici je planirana i interaktivna rasprava pa će mještani imati priliku postavljati praktična pitanja o tijeku pripreme, prijave i provedbe projekta.

Prema popisu stanovništva iz 2021. godine, Općina Viškovo je druga najnaseljenija jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji, a velik udio stanovnika općine stanuje u obiteljskim kućama i manjim stambenim zgradama. U skladu s navedenim, svrha ove praktične radionice je upoznati mještane s vrijednim programom sufinanciranja mjera koje istovremeno pridonose nižoj potrošnji energenata u njihovim kućanstvima te smanjenju emisija CO2 u atmosferu uz istovremeno podizanje udjela proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari