JAVNI POZIV OBJAVLJEN

Grad Rijeka prima prijedloge programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Grad Rijeka objavio je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu.

Poziv je otvoren do 28. listopada 2022., a prijaviti se mogu umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge fizičke i pravne osobe u djelatnostima i područjima koja obuhvaćaju zaštitu i očuvanje kulturnih dobara, muzejsku djelatnost i vizualne umjetnosti, glazbenu umjetnost, dramske umjetnosti, ples i pokret,
audiovizualnu djelatnost, književnu djelatnost, inovativne umjetničke i kulturne prakse, programe kulture u zajednici (poput tradicijske kulture te kulture nacionalnih manjina, kulturne akcije i manifestacije amaterskih udruga na području gradskih mjesnih odbora, programe društava prijateljstva i sl.) i programe za mlade.

Prijave za financiranje programa javnih potreba u kulturi podnose se u elektroničkom obliku putem e-prijavnica koje su dostupne na web stranicama Grada Rijeke – www.rijeka.hr.

Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu, odnosno obrazac potrebno je učitati, odnosno pridružiti prijavi svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku. Popis obavezne dokumentacije nalazi se u Uputama za prijavitelje za svaku djelatnost zasebno, a Upute su također objavljene na web stranicama Grada Rijeke.

Prijavljene programe procjenjivat će i vrednovati Kulturna vijeća Grada Rijeke na čiji prijedlog gradonačelnik Grada Rijeke donosi odluku o dodjeli financijskih sredstava i to u trenutku donošenja proračuna Grada Rijeke za 2023. godinu.
Popis odobrenih i odbijenih programa bit će objavljen na web stranicama Grada Rijeke.

S predlagateljem programa i projekta kojem su odobrena financijska sredstva Grad Rijeka sklapa ugovor o financiranju, a odobrena sredstva moraju se koristiti namjenski, uz poštivanje ugovorenih rokova izvršenja programa, projekta ili aktivnosti.

Grad Rijeka poziva sve umjetničke organizacije, umjetnike, udruge te fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima i područjima kulture navedenima u ovom Pozivu da prijave projekte i programe koje žele realizirati u idućoj godini. Prijava na ovaj poziv prvi je korak u ostvarivanju mogućnosti sufinanciranja realizacije od strane Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari