AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA

OPATIJA Najavljen je Dječji tjedan; Pripremljeno je niz aktivnosti od 3. do 9.listopada

Dječji tjedan obilježit će se od 3. do 9. listopada nizom aktivnosti i događanja na području Opatije i Lovrana koje su na konferenciji za medije najavili zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić i dječja gradonačelnica Lucija Čerina.  

– Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine u cijeloj zemlji u prvom tjednu listopada. Zajednička tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedan je igra, a aktivnosti će se provoditi pod nazivom “Zavrti se , poskoči i u Dječji tjedan uskoči!”. Cilj aktivnosti je potaknuti djecu na igru i boravak na otvorenom te na zajedničko druženje, igru, učenje i kreativno stvaralaštvo s odraslima u slobodno vrijeme, istaknula je Sanja Škorić.

Program Dječjeg tjedna najavila je dječja gradonačelnica Lucija Čerina.

– Dječji tjedan započet će u ponedjeljak, 3. listopada, Dječjim javnim skupovima u Lovranu u 8.30 sati i u Opatiji u 12 sati ispred Sportske dvorane Marino Cvetković. Istog dana poslijepodne u galeriji Laurus u Lovranu u 18 sati će se održati otvorenje izložbe „70 godina s djecom i za djecu – Igra, igračka, kreativnost!“ koja će se moći pogledati do 9. listopada, istaknula je Lucija.

U Dječjem tjednu organizirano je niz radionica i igraonica te predavanja za učenike, vrtićare i roditelje. Također će se održati sjednica Dječjeg gradskog vijeća u četvrtak, 6. listopada. U Lovranu će se u petak, 7. listopada odvijati bogat program Miće marunade. Festival Opatija pripremio je dvije predstave za mališane u Centru Gervais – u subotu, 8. listopada u 17 sati „Ježurka Ježić“ te u nedjelju, 9. listopada u 11 sati „Pale sam na svijetu“.

Najavljen je i Okrugli stol „Važnost i značaj dječjih igrališta danas“ koji će se održati u Vili Antonio u utorak , 4. listopada u 17.30 sati u okviru projekta „Oživimo dječja igrališta“. Projekt se provodi na inicijativu Odbora za društvene djelatnosti Grada Opatije, a na okruglom stolu sudjelovat će predsjednica Odbora Gordana Grgurina, predstavnici Grada Opatije, Parkova, Ureda pravobraniteljice za djecu i mali vijećnici.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić pozvala je djecu da se uključe u mnogobrojne aktivnosti Dječjeg tjedna te istaknula kako je Opatija “Grad prijatelj djece” i tu titulu ponosno nosi od 2005. godine.

– Poštujemo dječja prava i trudimo se stalno poboljšavati standard života djece u Opatiji. Najmlađi Opatijci svoja mišljenja i prijedloge iznose kroz Dječje gradsko vijeće, na čiji smo rad vrlo ponosni i koji je dobar primjer prakse suradnje djece i odraslih u gradu, istaknula je Đukić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views