ANKETA JE U ČLANKU

Grad Rijeka provodi anketu povodom izrade Strategije razvoja zelene infrastrukture Grada Rijeke

Foto: M.L./Riportal

U sklopu izrade Strategije razvoja zelene infrastrukture Grada Rijeke pripremljena je anketa, kojom se nastoji dobiti uvid u stavove Riječana oko trenutnog stanja i razvoja zelene infrastrukture u gradu.

Informacije dobivene anketom koristit će se prilikom donošenja smjernica za razvoj zelene infrastrukture na razini grada Rijeke i pripadajućih mjesnih odbora. Na ovaj način želi se uključiti građane u planiranje sustava zelene infrastrukture kao cjeline, ali i na razini mjesnih odbora.

Zelena infrastruktura je strateški planirana mreža multifunkcionalnih otvorenih prostora nekog područja koja može obuhvaćati prirodne, poluprirodne i/ili urbane površine bilo u privatnom ili javnom vlasništvu, sa ili bez mogućnosti javnog pristupa. Ona obuhvaća sve prirodne, ali dijelom i kulturne resurse okoliša koji su kroz koncept zelene infrastrukture povezani u cjelinu s kojom se održivo upravlja.

Upitnik je dostupan od 13. rujna do 13. listopada 2022. Potpuno je anoniman, a podaci će se koristiti isključivo u svrhu navedenog istraživanja.

Za Grad Rijeku Strategiju razvoja zelene infrastrukture izrađuje tvrtka Zelena infrastruktura d.o.o.

Grad Rijeku odlikuje bogatstvo otvorenih zelenih prostora

Grad Rijeku odlikuje bogatstvo otvorenih zelenih prostora (čak 47,40% površina unutar Grada čine prirodne površine, a 1,92% uređene površine s javnom namjenom, prvenstveno parkovi) i zaštićenih područja čime posjeduje izrazit potencijal za uspostavu i primjenu koncepta zelene infrastrukture. Tome značajno doprinosi reljefna razvedenost prostora uslijed koje su kanjonski prostori i padine (oni nepovoljni za izgradnju), u zaleđu, ali i u samom središtu urbane matrice grada ostali neizgrađeni.

Kao analitički temelj za izradu Strategije zelene infrastrukture tvrtka Zelena infrastruktura d.o.o. izradila je Studiju zelene infrastrukture Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari