PONUĐENA JE 15% UVEĆANA PLAĆA

Grad Rijeka: Radnici Čistoće nisu prihvatili prijedlog o povećanju plaća, ostaju u nelegalnom štrajku

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Nakon što je jutros iznenada pokrenut štrajk od strane nezadovoljnih radnika KD Čistoća, riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima održao je hitni sastanak s predstavnicima sindikata KD Čistoća i predstavnicima radnika

Na sastanku je ponuđeno povećanje plaća radnika KD Čistoće u iznosu od 15% neto te povećanje plaća od 7% neto za radnike na administrativnim poslovima, i to već za plaću za rujan, uz jasnu napomenu da se i dalje nastavi s pregovorima o daljnjem povećanju materijalnih prava i uvjeta rada radnika Čistoće.

Po održanom sastanku u Gradu, predstavnici sindikata i radnika o ovome su obavijestili radnike Čistoće, ali radnici su, nažalost, odbili prihvatiti ponuđeno povećanje plaća.

Tijekom poslijepodneva direktor Čistoće, gradonačelnik i nadležna pročelnica održat će radni sastanak i razmotriti mogućnosti te se dogovoriti o daljnjim koracima.

Svima uključenima u ovu situaciju cilj je da KD Čistoća što prije normalno profunkcionira. Iako je štrajk nelegalan, jer nije organiziran u skladu s propisanom procedurom, danas je još preuranjeno govoriti o uvođenju radne obaveze radnicima u štrajku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari