POMOĆ U NEVOLJI

Grad Rijeka ugostiteljima omogućava besplatno proširenje terasa

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Grad Rijeka će, kao privremenu mjeru, ugostiteljskim objektima odobriti mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, a na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učiniti

Mogućnost besplatnog proširenje terasa još je jedna od mjera koje Grad Rijeka, odnosno gradonačelnik Vojko Obersnel kontinuirano donosi s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite od širenja zaraze korona virusom koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Kako je u postupku relaksiranja mjera Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluke o početku rada za određene djelatnosti u fazama, zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata s epidemiološkim mjerama, Grad Rijeka će omogućiti proširenje gabarita postojećih terasa, o čemu će biti donijet poseban zaključak.

Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama, za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine odobriti će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50%.

Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za komunalni sustav i Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju I gospodarenje zemljištem Grada Rijeke.

Zahtjevi za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari