SV. FLORIJAN

Riječki vatrogasci svoj dan obilježili darivanjem krvi, krv dao i gradonačelnik Vojko Obersnel

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je u povodu obilježavanja blagdana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se kao aktivni darivatelj krvi odazvao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel

Akciju dobrovoljnog darivanja krvi organizirao je aktiv darivatelja krvi Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke u suradnji sa Savjetom darivatelja krvi  Gradskog društva Crvenoga križa Rijeka, a u povodu obilježavanja blagdana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca. 

Gradonačelnik Obersnel, kojem je ovo bilo 34 darivanje krvi, podsjetio je kako je JVP Grada Rijeka uvijek na raspolaganju građanima za čitav niz intervencija, počevši od zaštite od požara i spašavanja života, tehničkih intervencija u prometnim nesrećama, ali i sasvim običnim životnim situacijama.

Napomenuo je kako se nastojalo u što manjoj mjeri  koristiti vatrogasce za dodatne aktivnosti u provođenju mjera zaštite od korona virusa kako bi se mogućnost zaraze među djelatnicima svela na najmanju moguću mjeru i to prvenstveno kako bi i tijekom trajanja epidemije bili spremni za one najpotrebnije intervencije u kojima je njihova uloga nezamjenjiva.

Aktiv dobrovoljnih  darivatelja krvi JVP Grada Rijeke osnovan 1978 g., kada je brojao 45 članova, te se taj broj iz godine u godinu povećavao. Prošle godine je Aktiv reorganizirao svoje aktivnosti pa se akcije darivanja krvi organiziraju u vatrogasnom domu na Vežici. U četiri održane akcije, sakupljeno je 130 doza krvi, a Aktivu se priključilo i novih 28 darivatelja.

Osim članova JVP Grada Rijeke, današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvali su se vatrogasci DVD Zlobin, Delnice, dobrovoljni darivatelji Auto ceste Rijeka i INA Rafinerija, pa čak i jedan vatrogasac iz Labina koji je vidio poziv na darivanje na Facebook stranici Vatrogasne Zajednice Primorsko – goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari