OD 23. KOLOVOZA

Grad Rijeka započeo zaprimati zahtjeve srednjoškolaca i studenata za podmirenje troškova gradskog prijevoza

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Od 23. kolovoza do 17. rujna 2021. godine, Grad Rijeka putem Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke zaprimat će zahtjeve za podmirenje troškova javnog gradskog prijevoza za učenike srednjih škola i studente u predstojećoj školskoj/akademskoj godini.

Grad Rijeka u potpunosti podmiruje troškove javnoga gradskog prijevoza na linijama na kojima prijevoz obavlja KD Autotrolej, a pravo na podmirenje troškova vrijedi do kraja školske/akademske godine. Broj odobrene zone prijevoza (1.–4. zona) ovisi o adresi škole ili fakulteta.

Zahtjevi se uz prateću dokumentaciju podnose radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalteri br. 4 i 5.

Obrazac zahtjeva te popis potrebnih pratećih dokumenata dostupni su i na mrežnim stranicama Grada Rijeke http://gov.rijeka.hr/

Na istom mjestu, u šalter-sali na Titovom trgu 3, učenici i studenti koji će ostvariti pravo podmirenja troškova javnog gradskog prijevoza, moći će odmah i izraditi pokazne karte bez odlaska na prodajno mjesto Autotroleja.

Podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza može ostvariti redoviti učenik srednje škole/student iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka ili iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 3625 kn, tročlano kućanstvo 4875 kn, četveročlano kućanstvo 6250 kn, brojnija kućanstva + 875 kn za svakoga dodatnog člana), odnosno dijete hrvatskoga ratnoga vojnog invalida ili civilnog invalida Domovinskog rata.

Podsjećamo da se na mrežnim stranicama Grada Rijeke  nalazi i e-Savjetnik Socijalni program Grada Rijeke https://e-usluge.rijeka.hr/SocijalniProgram putem kojeg svi građani brzo, anonimno i jednostavno mogu saznati mogu li i na koji način postati korisnici ovih oblika pomoći.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views