Grad Rijeka želi “oživjeti” tržnicu Brajda – evo kako će to pokušati!

Photo: Goran Kovacic/VLM/PIXSELL

Predlaže se da se na katu paviljona uvede sedam prodajnih mjesta za prehrambene proizvode te jednog prodajnog mjesta za ugostiteljstvo

Izmjenama Plana prodajnih mjesta na tržnicama na malo u gradu Rijeci i pripadajućeg Cjenika Grad Rijeka nastavlja s aktivnostima na povećanju atraktivnosti tržnice Brajda za zakupnike i kupce.

Naime, s ciljem oživljavanja Tržnice Brajda, izmjenama cjenika donesenim u svibnju prošle godine predložene su 30 do 50% niže cijene zakupnine od onih na glavnoj tržnici. Primjerice, dok dnevni najam betonskog stola na centralnoj tržnici stoji 40 kuna, na Tržnici Brajda cijena je 20 kuna. Početna cijena prodajnog mjesta na kojem se prodaje voće i povrće koja na glavnoj tržnici iznosi 1200 kuna, a na Tržnici Brajda iznosi 550 kuna.

Također, s ciljem oživljavanja Tržnice Brajda, ali i rješavanja problema prodaje rabljene robe, od kraja rujna 2019. godine svake se nedjelje od 7 do 14 sati na ovoj tržnici organizira izlaganje i prodaja rabljenih stvari, popularno zvani buvljak. Dnevni zakup drvenog štanda stoji 10 kuna.

Novim planom prodajnih mjesta, a nakon provedene analize tržišta predlaže se da se na katu paviljona uvede sedam prodajnih mjesta za prehrambene proizvode te jednog prodajnog mjesta za ugostiteljstvo. Naime, kod donošenja Plana prodajnih mjesta u svibnju i lipnju protekle godine, namjena prostora na katu paviljona nije definirana budući da je bila u tijeku analiza tržišta, ponude i potražnje kako bi se temeljem prikupljenih informacija predložila buduća namjena.

Također, Plan je dopunjen još jednom lokacijom za postavu ugostiteljske terase, pored postojećeg ugostiteljskog objekta, na adresi Brajda 6a.

Rijeka plus, koje upravlja tržnicama na malo u Rijeci, predložit će gradonačelniku da se u svrhu organizacije buvljaka na vanjskom prostoru tržnice doda još 19 novih drvenih štandova, što znači da bi ih ubuduće bilo ukupno 60 komada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views