PUTEM E-MAILA

Građani, predložite policiji lokacije za nadzor brzine na riječkim i županijskim prometnicama!

Foto: Mateo Levak/Riportal

OD 1. do 10. ožujka građani mogu slati prijedloge na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr

Iz PU primorsko-goranske pozivaju građane da od danas, 1. ožujka do 10. ožujka (četvrtak) predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

S naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“, građani u navedenom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr.

Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila, a koja će biti provedena 24. ožujka od 00.00 do 24.00 sata.

Naime, nepropisna brzina i brzina neprimjerena uvjetima jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu. Navedeno je uzrok 50 prometnih nesreća koje su se dogodile u siječnju ove godine, a što čini nešto više od četvrtine, odnosno 26 % od ukupnog broja od 204 prometne nesreće koje su se dogodile u tom razdoblju.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija te u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari