Gradit će se novi studentski paviljon na Kampusu, a financirat će se čak i od studentskih upisnina

Senat Sveučilišta u Rijeci na nedavnoj je sjednici donio važne odluke o daljnjem širenju Sveučilišta te gradnji studentskog smještaja.

Uskoro će otvoriti Fakultet dentalne medicine kao ustrojstvene jedinice – podružnice Sveučilišta u Rijeci. Fakultet se osniva kao javno visoko učilište u sastavu Sveučilišta bez pravne osobnosti.

Potvrđena je odluka Vijeća Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci o izboru red. prof. mr. art. Letricije Linardić za dekanicu Akademije, kao i trajni izbor u zvanje redovnih profesora dr. sc. Milanu Ikoniću s Tehničkog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Željku Bartuloviću s Pravnog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Christianu Stipanoviću s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Članovi Senata potvrdili su i prvi izbor u zvanje redovitog profesora dr. sc. Janki Petravić s Odjela za fiziku, a prvi izbor u naslovno zvanje dr. sc. Marku Baniću s Medicinskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Mirjani Kovačić s Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Članovima Senata prezentirani su rezultati upisa na preddiplomske studije u ljetnom roku na dan 22. srpnja 2019. godine. Najbolja popunjenost zabilježena je na Odjelu za biotehnologiju i Učiteljskom fakultetu u Rijeci.

Predstavljeni su i rezultati analize studentskog zadovoljstva na Sveučilištu u Rijeci za akademsku godinu 2017./2018. godinu uz napomenu kako smo jedino sveučilište koje provodi analizu te smo i ove godine dobili visoku ocjenu. U skladu sa Strategijom Sveučilišta u Rijeci 2014.-2020. radna skupina za provedbu tematskog vrednovanja diplomskog studija definirala je indeks zadovoljstva studenata kao prosječnu vrijednost indeksa zadovoljstva aspektima studiranja i indeksa generalnog zadovoljstva studijem. Upitnikom su se također prikupljali podaci i o zadovoljstvu dostupnošću IT resursa, mogućnostima korištenja podrške na Sveučilištu i radu studentskog zbora i studentskih organizacija te o studentskim namjerama po završetku studija.

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog usklađenog modela sufinanciranja izgradnje Paviljona 3. “Solidarnost – studenti studentima”, a sukladno odluci Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka. Prema ovom modelu, za gradnju novog paviljona – namijenjenog socijalno ugroženim studentima, potrebna sredstva dobit će se od upisnina i naknada za studentski rad iz minulog razdoblja, kao i u narednim godinama do otplate troškova.

Upravo izgradnja ovog paviljona bio je predmet spora između Studentskog zbora i Studentskog centra, u kojem su studenti uspjeli uvjeriti vodstvo SC-a u opravdanost investicije namijenjene socijalno potrebitijim studentima.

U sklopu svog izvješća rektorica se osvrnula na brojne međunarodne aktivnosti u razdoblju od prošlog Senata. U organizaciji veleposlanstva RH u Irskoj održan je niz sastanaka delegacije grada Rijeke i suradnje na EPK 2020. Rektorica je posjetila Dublin City University i National University of Ireland – Gallway. Sveučilište u Rijeci posjetio je rektor Sveučilište za informacijske znanosti i tehnologije “Sveti Pavao Apostol” u Ohridu, Ninoslav Marina. Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je sastanak s predstavnicima Odjela za informiranje, društvene i kulturne poslove pri Veleposlanstvu Republike Indonezije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari