U TUZLI

Gradonačelnici Rijeke i Tuzle potpisali pismo namjere o bratimljenju dvaju gradova

Riječki gradonačelnik Marko Filipović i gradonačelnik bosansko-hercegovačkog grada Tuzle Jasmin Imamović danas su u Tuzli potpisali Pismo namjere o bratimljenju Grada Tuzle i Grada Rijeke.

U cilju unaprjeđivanja prijateljstva i suradnje između Grada Tuzle i Grada Rijeke te doprinosa razvoju prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, gradonačelnici dvaju gradova usuglasili su se da će započeti službenu proceduru uspostavljanja prijateljskog odnosa suradnje Grada Tuzle i Grada Rijeke.

Potpisivanjem Pisma namjere gradonačelnici su se, uz ostalo, obvezali da će održavati stalne veze između uprava Rijeke i Tuzle radi promicanja dijaloga, razmjene iskustava i provođenja svih zajedničkih aktivnosti koje mogu poticati obostrano usavršavanje na svim područjima iz djelokruga njihovih nadležnosti, poticati i podržavati suradnju i razmjenu iskustava, ideja i informacija između građana Rijeke i Tuzle.

Također, Grad Tuzla i Grad Rijeka provodit će buduće zajedničke aktivnosti s temeljnim ciljem daljnjeg pozitivnog razvoja dvaju gradova i održavati trajnu vezu da bi opravdali duh ovoga dogovora, a upotrijebit će i zajedničke snage u traženju partnera za sudjelovanje u određenim projektima, posebno za zajedničko apliciranje na programe EU. Važan segment suradnje bit će i daljnji razvoj turizma.

Uz potpisivanje Pisma namjere, gradonačelnik Filipović u Tuzli je posjetio i položio vijenac na mjesto stradavanja 71 mlade osobe i ranjavanja njih više od stotinu u agresorskom granatiranju 1995. godine.

Inače, uz gradonačelnika Filipovića u riječkoj delegaciji koja je boravila u Tuzli su i Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranskog župana, Vojko Obersnel, predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari