KONFERENCIJA

Gradonačelnik Filipović na Forumu mladih lidera u Rovinju

Na poziv Organizacijskog odbora Foruma mladih lidera (Young Leaders Forum), konferencije koja se u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, te u partnerstvu s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije održala u Rovinju, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sudjelovao je u panelu održanom na konferenciji, a koji se bavio budućnošću hrvatskih gradova.

U panelu pod nazivom Gradovi budućnosti (Future Cities) su uz gradonačelnika Filipovića sudjelovali i gradonačelnik Pule Filip Zoričić te zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. Panel je obuhvatio teme vezane uz aktualne izazove i budućnost hrvatskih gradova. Bilo je riječi o mogućnostima razvoja hrvatskih gradova iz različitih perspektiva te o očekivanjima i ulozi mladih lidera u formiranju gradova budućnosti, a obrađene su i druge slične teme.

Gradonačelnik Filipović na panelu je, među ostalim, predstavio projekte koji se provode u Rijeci.

“Pred nama je realizacija nekoliko generacijskih projekata koji će, bez sumnje, Rijeci i okolici omogućiti novi razvojni zamah. Naime, Rijeka jest i bit će sljedećih godina najveće gradilište u Hrvatskoj. U tijeku su ili su u završnoj fazi pripreme brojne javne i privatne investicije čija će realizacija nedvojbeno gradu dati novi ritam i omogućiti značajan napredak “, rekao je riječki gradonačelnik koji je govorio i transparentnosti rada gradske uprave, EU projektima, ulaganjima u vrtićke kapacitete, obrazovanje, sport, kulturu..

Konferencija Young Leaders Forum predstavlja nastavak prošlogodišnjeg U.S. Croatia foruma kojim se obilježilo trideset godina američko-hrvatskih diplomatskih odnosa. Održana je ovog tjedna na otoku Sveta Katarina kod Rovinja, s ciljem osnaživanja mladih budućih lidera za pozitivno i uspješno djelovanje u svojoj zajednici i okolini, a sam panel u kojem je sudjelovao gradonačelnik Filipović održan je u petak, 28. travnja.

Predavači na konferenciji bili su hrvatski i američki stručnjaci iz različitih područja, a konferencija je okupila 150 polaznika koji su se do sad istaknuli u područjima kojima se bave (poduzetništvo, tehnologija, politika, kultura).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari