ZAGRE KONFRENCIJA

Gradonačelnik Filipović na međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sudjelovao je na Sedamnaestoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina ZagRE, koja se održava u Zagrebu.

Godišnja međunarodna konferencija o razvoju nekretnina je godišnje mjesto okupljanja svih koji sudjeluju u projektima razvoja komercijalnih nekretnina, na tržištu komercijalnih nekretnina, ali i u ostalim industrijama koje su vezane za nekretnine i građevinu u Hrvatskoj, regiji i internacionalno.

Konferencija, koju organizira tvrtka Filipović savjetovanja, bavi se arhitekturom, urbanizmom, krajobraznom arhitekturom, građenjem te facility & property managementom. Poseban naglasak programa stavljen je na zelenu gradnju, klimatske promjene, digitalizaciju, obnovljive izvore energije, gradnju drvetom i zaštitu nasljeđa uz prezentaciju niza projekata iz Hrvatske i inozemstva.

VIDEO DANA:

Konferenciju je otvorio veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Josef Markus Wuketich, kao predstavnik zemlje partnera konferencije, a sudionicima se obratio i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Gradonačelnik Filipović sudjelovao je u panelu „Tržište nekretnina jugoistočne Europe nakon krize“, na kojem su predstavljeni novi projekti i pregled mogućnosti ulaganja u turistički, trgovinski, uredski, logistički i stambeni sektor.

U Rijeci se provodi niz gradskih, državnih i privatnih ulaganja, koje mijenjaju lice grada, ali ujedno predstavljaju i značajni angažman građevinskih tvrtki. Tako je upravo raspisan natječaj za prodaju građevinske čestice Kompleksa Zapadna Žabica, projektiranog kao višenamjenske građevine koja obuhvaća autobusni terminal, javnu garažu te trgovačke i poslovne sadržaje.

Također, uz pomoć EU sredstava upravo završava komunalno opremanje Poduzetničke zone Bodulovo i očekuje se skori raspis natječaja za prodaju devet parcela, nedavno su započeli radovi na uređenju Energane – inkubatora za kreativne tehnologije i IT industriju, do kraja godine trebali bi završiti radovi na izgradnji 90 stanova iz programa poticane stanogradnje na Martinkovcu, a uskoro slijedi i početak izrade Urbanističkog plana uređenja Sekundarnog gradskog središta Rujevica, čime se stvaraju pretpostavke za razvoj kako poslovnih tako i stambenih i drugih sadržaja na 40 hektara gradskog, do sad većinom neurbaniziranog zemljišta.

Osim gradskih, u Rijeci je završen ili se odvija čitav niz značajnih privatnih investicija, od planiranog uređenja ACI marine u Porto Barošu, izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Rio Kantrida do već izgrađenog Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari