"TO NIJE RIJEKA"

Gradonačelnik Filipović osudio homofobni napad na mladića u Rijeci

Foto: Riportal - M.L.

Prema medijskim objavama, proteklog vikenda u Rijeci je zbog svoje seksualne orijentacije napadnut 23-godišnji mladić

Tim povodom, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović oglasio se priopćenjem.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Najoštrije osuđujem svako nasilje, a posebno je gnjusno kada je ono motivirano nečijom seksualnom orijentacijom, nečijom vjerom, spolom ili rasom. U ovom slučaju, kako navode mediji, radi se o homofobnom napadu kojeg, ponavljam, najoštrije osuđujem i nadam se da će se napadnuti mladić što prije oporaviti od zadobivenih ozljeda.

Dalje, iako se nemili incident dogodio u Rijeci, uvjeren sam da velika većina Riječanki i Riječana također osuđuje ovakav čin i da je ovo djelo šačice divljaka koji nipošto ne predstavljaju naš grad i čiji se stavovi i postupci ni na koji način ne uklapaju u slobodarski i tolerantni duh naše Rijeke. Rijeka jest, i bit će i dalje, moderan i otvoren grad u kojem napadi poput ovog nisu i neće biti pravilo već samo ružna iznimka iza koje stoje tek pojedinci.

Očekujem da policija što prije završi svoju istragu te da, po utvrđivanju svih detalja nemilog događa, počinitelji budu primjereno kažnjeni.”, objavio je gradonačelnik Marko Filipović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari