POČELO MIRENJE?

Gradonačelnik Filipović se jutros u garaži Čistoće sastao sa stotinjak radnika

Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović rano jutros otišao je u prostorije garaže Čistoće na Škurinju i susreo se s prisutnih više od stotinu radnika koji se nalaze u obustavi rada

Osobno je razgovarao s njima, oni su mu iznijeli svoje probleme i ponovili stajališta koja su već i ranije iznijeli.
Dogovoreno je da će radnici tijekom dana poslati dopis s imenima 5 svojih predstavnika koji će pregovarati u njihovo ime i, uz sindikalne predstavnike, biti pozvani na sastanak.

“Kako je već i ranije istaknuto, i Grad, i Čistoća kao poslodavac, razumiju da su primanja u Čistoći niska te je upravo zato ponuđeno povećanje plaća radnicima, uz čvrsta obećanja da će se nastaviti pregovarati kako bi Čistoća dobila i kolektivni ugovor do kraja godine, odnosno kako bi se pristupilo i rješavanju problema uvjeta rada koje su radnici isticali kao nezadovoljavajuće te kako bi se, od siječnja 2024. godine, ponovno povećale plaće.”, ističu iz Grada Rijeke.

S obzirom na aktualno stanje u KD Čistoća i obustavu rada radnika, danas će se održati izvanredna sjednica Skupštine društva na kojoj će sudjelovati predstavnici svih suvlasnika. Potom je planiran sastanak s predstavnicima sindikata i radnika u cilju nastavka pregovora o uvećanju materijalnih prava radnika.

Podsjetimo, radnici Čistoće već treći dan ne rade, a kako sindikati ističu da nisu koordinirali ovu obustavu rada, ona je samim time nelegalna, ističu iz Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari