SUDJELVOALO 40 UČENIKA

Galerija | Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Na edukativnom predavanju sudjelovalo je 40 učenika, izvijestila je policija.

Jučer je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hotelijersko – turističkoj školi u Opatiji.

Tom prilikom su policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Opatija, Marina Sverić i volonter Gradskog društva crvenog križa Opatija Ivan Cerovac održali interaktivno predavanje putem prezentacije učenicima četvrtih razreda te ih upoznali s razlogom obilježavanja navedenog Dana.

Između ostalog, Marina Sverić se osvrnula na statističke podatke na nivou Policijske uprave primorsko – goranske za osam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, oblicima nasilja nad ženama, koje su najčešće karakteristike nasilnika u partnerskoj vezi, faze razvoja nasilničkih partnerskih veza, kako pomoći ženi žrtvi nasilja i pružiti joj podršku i kome se obratiti. Putem primjera izmišljenih priča učenici su sudjelovali u „pogađanju“ radi li se o nasilju u obitelji i kakvom nasilju u obitelji (psihičko, tjelesno, ekonomsko), prezentirani su im mitovi koji se najčešće povezuju s nasiljem prema ženama, te činjenice.

Na edukativnom predavanju sudjelovalo je 40 učenika uz nazočnost profesora Sandija Bašića, volonterke GDCK-a Vanje Moćan i ravnateljice GDCK-a dr. Đane Pahor.

Tijekom edukacije učenici su zainteresirano slušali predavanje i aktivno u njemu sudjelovali, te su im podijeljeni letci projekta „Lily“.

Na kraju predavanja učenike je posjetio Tomislav Milković, načelnik Policijske postaje Opatija u pratnji ravnateljice škole prof. Ksenije Beljan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari