RIJEKA POMAŽE IZBJEGLICAMA

Gradonačelnik Filipović: ‘Sva djeca-izbjeglice iz Ukrajine pohađat će besplatno riječke vrtiće i škole

Fotografija je ilustrativnog karaktera i ne prikazuje djecu-izbjeglice

Odluku je riječki gradonačelnik priopćio na današnjem redovnom kolegiju gradonačelnika

‘Sva djeca-izbjeglice iz Ukrajine pohađat će besplatno riječke vrtiće i škole’, odluka je izvršne vlasti Grada Rijeke koju je danas na kolegiju gradonačelnika priopćio Marko FIlipović.

Pored svih drugih aktivnosti koje je Grad Rijeka poduzeo kako bi se pomoglo izbjeglicama iz Ukrajine koja stenje pod ruskom agresijom, ovo je još jedan konkretan potez kojim se izbjeglicama iz Ukrajine s područja Rijeke, a posebno djeci, želi olakšati oporavak i integracija u hrvatsko društvo.

Gradonačelnik Filipović je  naglasio kako i u naš grad pristižu izbjeglice.

„Kako nema naznaka smirivanja situacije, dogovoreno je da će Grad Rijeka preuzeti troškove boravka u vrtićima i integracije u osnovnoškolski obrazovni sustav za svu djecu koja stignu u Rijeku kao izbjeglice. Ujedno ćemo financirati javni prijevoz svima koji budu smješteni na području grada Rijeke i na području gradova i općina gdje KD Autotrolej obavlja javnu uslugu prijevoza. To je nešto što možemo učiniti odmah, a u koordinaciji s državnim tijelima te županijskim i gradskim stožerima civilne zaštite učinit ćemo sve da zbrinemo ljude koji dođu na područje Rijeke, sve u skladu s nacionalnim i europskim planom zbrinjavanja izbjeglica“, kazao je gradonačelnik Filipović, istaknuvši kako će Grad Rijeka nastojati pomoći svima sukladno gradskim mogućnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari