EVO ŠTO JE REKAO GRADONAČELNIK

Gradonačelnik Filipović: “Zapadna Žabica imat će novu garažu s 800 parkirnih mjesta, kolodvor s 14 perona i komercijalni sadržaj…”

Na Aktualnom satu 30. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke, održane 26. rujna, vijećnika Adriju Rogića (HDZ)  je zanimalo u koje je investicije i u kojem iznosu Grad Rijeka uložio sredstva od 11,3 milijuna eura dobivena od prodaje gradskih nekretnina na Žabici prije dvije godine, te koliko je tog novca još ostalo.

Gradonačelnik Marko Filipović odgovorio je kako se realizaciji projekta Zapadna Žabica pristupilo na njegov prijedlog, a temeljem odluke Gradskog vijeća te kako taj projekt uključuje izgradnju nove garaže sa 800 parkirnih mjesta, komercijalnog sadržaja i novog autobusnog kolodvora sa 14 perona. Dodao je da da je ta odluka bila jednostavna da bi se sigurno donijela i puno ranije. Rekao je kako je taj projekt vrijedan 70 milijuna eura, kako je zadovoljan dinamikom radova, te kako bi Zapadna Žabica trebala biti gotova do kraja iduće godine.

Što se tiče sredstava dobivenih prodajom, gradonačelnik je objasnio kako su ona raspodijeljena u iznosu 60 naprava 40 između Grada Rijeke i Rijeka plusa koji je u zadatak dobio izgradnju dvije javne garaže, na Podpinjolu i na Krimeji. Na Podpinjolu je u tijeku projektiranje garaže što nije jednostavno jer Konzervatorski odjel Ministarstva kulture ima neke svoje određene zahtjeve i pokušava se pronaći adekvatno i ekonomski prihvatljivo rješenje, a što se tiče garaže na Krimeji, tu je u tijeku ishodovanje potrebe dokumentacije.

Vijećnik Rogić rekao je kako gradonačelnik nije nabrojao niti jednu investiciju od strane Grada Rijeke te kako je svojom pasivnošću oštetio Grad budući da je vrijednost novca u dvije godine pala za sigurno 30 posto. Dodao je kako se prije dvije godine pričalo o brzim i jeftinim rješenjima, o izgradnji garaža u više dijelova grada, od čega ništa nije realizirano. Spomenuo je i problematiku parkirališta u sklopu Dvorane Zamet, gdje je kako je rekao, omogućena kupnja mjesečne parkirne karte za stanare samo dva nebodera.

Rogić je također zatražio i pisani odgovor na svoje pitanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari