O PROJEKTIMA U GRADU

Galerija | Gradonačelnik i predsjednik na sastanku u Rijeci; Filipović: ‘Rijeka će dobiti novo lice’, Milanović: ‘ Treba iskoristiti svaki euro iz EU-fondova’

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović održali su u Gradu Rijeci radni sastanak na temu aktualnih razvojnih projekata koji se realiziraju u gradu.

Gradonačelnik Filipović je naglasio kako su predsjedniku Milanoviću predstavljeni razvojni projekti koji se odvijaju na području Rijeke.

„Često znam reći da je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj, što je rezultat sinergije svih projekata koji se odvijaju i koji će se započeti u Rijeci, u prvom redu infrastrukturnih projekata, pri čemu moram istaknuti suradnju sa svim hrvatskim vladama koje su dobile povjerenje građana, ali isto tako i rad gradskih odjela koji sudjeluju u pripremi tih projekata. Uz projekte željezničke, lučke i cestovne infrastrukture Rijeka dobiva novo lice i iskoračuje prema moru“, kazao je gradonačelnik Filipović, naglašavajući kako se realizacija većine projekata očekuje u naredne dvije godine, do kraja mandata ove gradske vlasti.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Filipović je izrazio zadovoljstvo što su mnoge inozemne kompanije svjetskog glasa prepoznale Rijeku kao mjesto ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta, što će u Rijeku dovesti mnogo ljudi koji će prepoznati ovaj grad kao ugodno mjesto za život i u njemu graditi svoj život i karijeru.

Uz gradonačelnika Filipovića sastanku s predsjednikom Republike Milanovićem prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan i Goran Palčevski, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport Željko Jovanović te glasnogovornik Ureda predsjednika RH Nikola Jelić.

„Moji zamjenici detaljnije su upoznali predsjednika s onim projektima koji su u njihovim ovlastima, a tiču se i naše suradnje sa Sveučilištem u Rijeci, KBC-om Rijeka, PGŽ-om. Također, predsjednika su upoznali sa svime onime što Grad Rijeka čini i gdje je nositelj, ne samo kvalitete nego i pozitivne društvene klime u Hrvatskoj, od građanskog odgoja koji je započeo upravo u Rijeci do brige o našim najmlađim stanovnicima, ali i onim projektima za koje želimo da postanu nacionalni i uđu u kurikulume osnovnih škola i da postanu dio jednog standarda kojem težimo. Vrijednosti koje zagovaramo su uvijek bile jasno artikulirane, bile su europske. Mislim da uvođenje eura i ulazak u Schengen daju Rijeci novu perspektivu, jer smo se kroz povijest uvijek najbolje razvijali kad smo bili dio šire sredine“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Zahvalivši se gradonačelniku Filipoviću na pozivu na sastanak, predsjednik Milanović je istaknuo kako su mu mnogi od projekata poznati, budući da potječu iz njegova mandata na čelu Vlade RH.

„Treba surađivati s centralnom vlašću, ne koliko je, već što je moguće više, iskoristiti svaki euro iz europskih fondova, jer to je jedan od glavnih razloga zašto i jesmo u EU“, kazao je predsjednik Milanović, dodajući kako smatra da je poslanje javnih dužnosnika i političara da se izbore za svaki euro koji stoji na raspolaganju, jer svaki neiskorišten euro je bačen euro i ustvari izgubljena šansa za Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari