Gradonačelnik i suradnici položili cvijeće na grob fra Serafina Sabola

Fra Serafin Sabol, omiljeni trsatski franjevac i svećenik, bio je dugogodišnji gvardijan Svetišta Majke Božje na Trsatu

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, dogradonačelnik Marko Filipović i  predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat obišli su grob bivšeg trsatskog gvardijana fra Serafina Sobola na Trsatu te posjetili Trsatsko svetište gdje su pozdravili gvardijana fra Bernarda Barbarića i ostale fratre.

Delegacija Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom posjetila je i sjedište Riječke nadbiskupije gdje je čestitala nadolazeće blagdane crkvenim dužnosnicima. (OVDJE)

Fra Serafin Sabol, omiljeni trsatski franjevac i svećenik, bio je dugogodišnji gvardijan Svetišta Majke Božje na Trsatu.

Fra Serafin je na Trsatu proveo više od 30 godina života. Dvije godine kao student u pripravi za primanje svećeničkog posvećenja, tri godine kapelan na Vežici, a nakon 12 godina provedenih u Zagrebu na Trsat se vratio 1990. godine, uoči proslave 700. obljetnice Svetišta Gospe Trsatske.

Već 1991. godine je izabran za upravitelja crkve i starješinu samostana, gvardijana, i te je dužnosti obavljao 11 godina.

Nakon prestanka službe 2002. godine i dalje je vrlo aktivno sudjelovao u mnogobrojnim aktivnostima Trsatskog svetišta postavši omiljen među župljanima i puno šire.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views