UPOZNAO S OVLASTIMA GRADA

Gradonačelnik Kirigin održao predavanje o funkcioniranju Grada studentima druge godine FMTU-a

Gradonačelnik Fernando Kirigin održao je predavanje za studente druge godine Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu kroz koje ih je upoznao s funkcioniranjem i ovlastima lokalne samouprave u Hrvatskoj na primjeru Grada Opatije.

Pored osnovnih podataka o teritorijalnom ustroju Grada Opatije u Primorsko-goranskoj županiji, ustroja Gradske uprave te informacije koje je sve ustanove i trgovačka društva osnovao Grad Opatija, gradonačelnik je objasnio i funkcioniranje izbornog sustava na lokalnim izborima, podjelu izvršne i zakonodavne (predstavničke) vlasti.

Studenti su upoznati i s osnovama Proračuna, temeljnog akta kojim se procjenjuju prihodi i primici te utvrđuju rashodi i izdaci lokalne samouprave u jednoj godini, kao i sa socijalnim mjerama koje Grad Opatija osigurava svojim građanima: poticaji za novorođenu djecu, besplatni vrtić, pomoć umirovljenicima, poduzetnicima…

Studenti su aktivno sudjelovali u predavanju te su kazali kako informacije o opatijskim temama u pravilu dobivaju preko društvenih mreža i lokalnih portala, pohvalili su novi program disco večeri u Gervaisu, požalili se da im studentska prehrana nije dovoljno dobro organizirana, a zanimaju ih i opatijski razvojni projekti, osobito izgradnja stanova, bazena, Dom zdravlja.

– Suradnja Grada Opatije i vaše visokoškolske ustanove je iznimno dobra te je Fakultet stalan partner Gradu u mnogobrojnim razvojnim projektima. Želim vam mnogo sreće u školovanju i daljnjem profesionalnom radu, poručio je gradonačelnik studentima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari