VELIKO PRIZNANJE

RetrOpatiji turistička nagrada Simply the Best

Projekt Turističke zajednice Grada Opatije RetrOpatija ovogodišnji je dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the Best, dodijeljene u ponedjeljak na svečanosti u hotelu Garden Hill u velikoj Gorici. 

Odabrana među pet najboljih hrvatskih manifestacija u kategoriji Manifestacije – grupa kultura i tradicija, RetrOpatija je nagradu zaslužila za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude. Prema navedenim kriterijima ovu nagradu već tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno-turistička burza PUT i specijalizirani turistički časopis Way to Croatia.

RetrOpatija je jedinstvena glazbeno-modna manifestacija, svojevrsno putovanje kroz „bolju glazbenu prošlost“. Tijekom tri dana bogata koncertima, partyjima, plesnim i modnim događanjima cijeli grad postaje pozornica kojom defiliraju deseci tisuća ljudi, posjetitelja, plesača i glazbenih izvođača. Vraćaju nas u zlatno doba opatijske, hrvatske i svjetske glazbene povijesti uz različite glazbene stilove, od čarlstona dekadentnih dvadesetih, preko evergreena i rocka pedesetih i šezdesetih do disco glazbe sedamdesetih i otkačenih osamdesetih. 

Ova nas nagrada jako veseli jer je još jedna koja dolazi iz turističke struke“ – izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, glavnog organizatora RetrOpatije te dodala – „Nakon vrijednog priznanja dobivenog na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma – nagrade za najbolju manifestaciju u Hrvatskoj, ovo je još jedna potvrda kvalitete organizacije RetrOpatije kao i priznanje za rad opatijske turističke zajednice te svih uključenih u stvaranje i provedbu ove popularne manifestacije“.

U procesu predlaganja i odabiru kandidata za nagradu Simply the Best sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko-ugostiteljskog sektora. Uz festival čokolade i Advent uz more RetrOpatija je još jedna manifestacija koja Opatiju čini prepoznatljivom u Hrvatskoj ali i izvan državnih granica, i koja svoju popularnost duguje entuzijazmu sudionika i predanom trudu i radu svojih organizatora koji je nastoje unaprjeđivati iz godine u godinu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari