IZJAVA GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Mostarac: ”Moja vrata su uvijek otvorena i za skupinu nezadovoljnih građana…”

Foto: Kastav

Nakon što je usvojen projekt u revitalizaciji Crekvine i Lokvine koja uključuje i sječu stabala koji su, potvrđeno, u prilično lošem zdravstvenom stanju, skupina nezadovoljnih građana odlučila je reagirati i javno istupiti protiv započetih radova.

O svemu se oglasio i gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Nažalost, zadnjih dana svjedoci smo grubih blaćenja po medijima i društvenim mrežama. Na svakom projektu, pogotovo u povijesnim jezgrama, postoje izazovi koje treba rješavati. Odluke se moraju donositi i kad su lake i kad su teške i svjestan sam da nikad neće svi biti zadovoljni. Godinama se govori o potrebi uređenja i revitalizacije Crekvine i Lokvine. U projekte su uključeni renomirani projektanti, sve nadležne institucije te dobivena potrebna odobrenja i dozvole za njihovu realizaciju. Dobiti sredstva iz EU fondova nije jednostavno, ali mi je to bio jedan od glavnih ciljeva u ovom mandatu. Taj cilj je i ostvaren.
Projekt Crekvine imao je javne prezentacije i 2015. i 2017., pisalo se o njemu u lokalnom glasniku i govorilo u mnogim medijima. Osim toga moja vrata su uvijek bila i bit će otvorena kao što su bila i za skupinu nezadovoljnih građana s kojima sam odradio nekoliko sastanaka. Konstatacija o nekom skrivanju ili tajnovitosti projekta je zaista besmislena. Sada kada su započeli radovi odjednom su krenula međusobna vrijeđanja, optuživanja, dijalozi po društvenim mrežama ispod svake civilizirane razine. Pojedinci iznose neistine, grubo napadaju konzervatore, projektante, medije, djelatnike gradske uprave…
Vjerujte mi nisam se ni htio uključiti u posljednje rasprave, kao niti većina vas koja mi se javila. Svjestan sam snažnih emocija, no posebno sam osjetljiv na podjele poput onih tko je “pravi” Kastavac, a tko nije! Što znači pravi Kastavac? Kako se to mjeri? Je li deset generacija jedne obitelji snažnije od odluke druge obitelji da uloži svu životnu ušteđevinu ili digne kredit na 30 godina za kupnju stana u Kastvu jer su naš grad izabrali za svoj dom!? I jedna i druga priča imaju svoju težinu ali i svoju poveznicu – ljubav prema Kastvu. Zbog svih nas, zbog naše djece, pokažimo kulturu dijaloga i svojim primjerom potaknimo i druge. Kastav je u mnogočemu grad predvodnik, zašto ne bi bio i u tome!?”

Nažalost, zadnjih dana svjedoci smo grubih blaćenja po medijima i društvenim mrežama. Na svakom projektu, pogotovo u…

Objavljuje Matej MostaracČetvrtak, 28. siječnja 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari