STOTINE LITARA

Gradonačelnik Novog Vinodolskog o katastrofalnim poplavama: ‘Nikada nije bilo ovako loše’

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zapovjednik DVD-a San Marino-NV Boris Rečan koji s vrijednom ekipom obilazi teren, tvrdi kako su sve raspoložive snage do daljnjeg na terenu

Oglas

Velika kiša natopila je ceste u Crikvenici, Malinskoj, Novom Vinodolskom i okolnim područjima. Mještani Novog Vinodolskog I okolnih mjesta jutros su se probudili okruženi poplavom.

“Svaki put kada padne obilnija kiša, što je bio slučaj u noći na četvrtak, imamo problem poplava u gradu i okolici. Naime, voda iz Vinodolske kotline slijeva se u Ričinu dok se istovremeno more diže, voda nema kamo i onda imamo ovo što vidite. Zadnjih godina rekord padalina bio je 220 litara po metru kvadratnom, a sad je to 270 l. Naš sugrađanin Miro Maričić, koji godinama mjeri padaline, izmjerio je kako je jučer od 7 – 19 sati palo 86 litara kiše po metru kvadratnom, a samo jutros od 7 – 10 sati palo je čak 137 litara”, ispričali su mještani za 24sata.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zapovjednik DVD-a San Marino-NV Boris Rečan koji s vrijednom ekipom obilazi teren, tvrdi kako su sve raspoložive snage do daljnjeg na terenu.

“Najzahvaćenije je područje od mosta prema Bribiru te područje kod Plodina i Lidla. U zadnjih 24 sata imali smo ukupno 24 intervencija, od kojih je njih oko 10-12 na privatnim posjedima gdje je kiša ušla u podrumske prostore, a ostalo su poslovni prostori poput trgovina. Štete su ogromne”, rekao je Toplovec.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković kaže da, iako grad poplavi za svakih većih oborina, ovakvu poplavu ne pamti.

“Nikada nije bilo ovako loše, vodostaj je rekordno velik i štete su ogromne. Problem je u tome što za ovakvih obilnih padalina Ričina nema kamo, ne može “popiti” toliku količinu vode, a u kombinaciji s dizanjem mora ni gradske cijevi ne mogu tu ništa. Situacija je trenutno puno bolja, oborine su stale, a sve raspoložive službe su na terenu do daljnjeg”, izjavio je Cvitković, prenosi danas.hr.

Exit mobile version