STOŽER CZ PGŽ U PRIPRAVNOSTI

Galerija | Malinska ovo ne pamti! Pogledajte fotografije: bujice poplavile kuće i nosile aute! Župan Komadina podigao Stožer civilne zaštite PGŽ

Obilne kiše ponovno su stvorile ogromne probleme u primorskim dijelovima Primorsko-goranske županije

Situacija je posebno teška u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Malinskoj.

U Malinskoj stanovnici, kažu, na pamte ovako nešto! Obilna kiša koja je padala prijepodne stvorila je na nekim mjestima bujice koje su doslovno nosile automobile tako da na ulicama mjesta ima oštećenih i poplavljenih vozila. Mnoge kuće i poslovni prostori su također poplavljeni, a bujica je na prometnice nanijela i smeće i građevinski materijal pa posla na raščišćavanju ulica imaju i građevinski strojevi.

Zbog obilnih padalina poplavom pogođenih dijelova PGŽ, ponajviše na području Malinske i Novog Vinodolskog, župan Zlatko Komadina podigao je u pripravnost Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a u pripravnosti su i vatrogasne postrojbe od kojih je dio na terenu.

Danas u 14.00 sati župan će s načelnikom Stožera Goranom Petrcom i načelnikom Općine Malinska Robertom Antonom Kraljićem obići poplavom pogođenu Malinsku.

Na sjevernom Jadranu očekuje se postupno smanjenje naoblake i prestanak oborina, ali će još u početku, osobito u gorju biti česte. Pritom će biti i vjetrovito – tako će nakon juga naglo zapuhati lebićada, nakratko i pulentada, osobito prema otvorenome moru. Temperatura uz more oko 15 °C, a u gorju oko 10 °C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari