STOTINE LITARA

Gradonačelnik Novog Vinodolskog o katastrofalnim poplavama: ‘Nikada nije bilo ovako loše’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zapovjednik DVD-a San Marino-NV Boris Rečan koji s vrijednom ekipom obilazi teren, tvrdi kako su sve raspoložive snage do daljnjeg na terenu

Velika kiša natopila je ceste u Crikvenici, Malinskoj, Novom Vinodolskom i okolnim područjima. Mještani Novog Vinodolskog I okolnih mjesta jutros su se probudili okruženi poplavom.

“Svaki put kada padne obilnija kiša, što je bio slučaj u noći na četvrtak, imamo problem poplava u gradu i okolici. Naime, voda iz Vinodolske kotline slijeva se u Ričinu dok se istovremeno more diže, voda nema kamo i onda imamo ovo što vidite. Zadnjih godina rekord padalina bio je 220 litara po metru kvadratnom, a sad je to 270 l. Naš sugrađanin Miro Maričić, koji godinama mjeri padaline, izmjerio je kako je jučer od 7 – 19 sati palo 86 litara kiše po metru kvadratnom, a samo jutros od 7 – 10 sati palo je čak 137 litara”, ispričali su mještani za 24sata.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zapovjednik DVD-a San Marino-NV Boris Rečan koji s vrijednom ekipom obilazi teren, tvrdi kako su sve raspoložive snage do daljnjeg na terenu.

“Najzahvaćenije je područje od mosta prema Bribiru te područje kod Plodina i Lidla. U zadnjih 24 sata imali smo ukupno 24 intervencija, od kojih je njih oko 10-12 na privatnim posjedima gdje je kiša ušla u podrumske prostore, a ostalo su poslovni prostori poput trgovina. Štete su ogromne”, rekao je Toplovec.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković kaže da, iako grad poplavi za svakih većih oborina, ovakvu poplavu ne pamti.

“Nikada nije bilo ovako loše, vodostaj je rekordno velik i štete su ogromne. Problem je u tome što za ovakvih obilnih padalina Ričina nema kamo, ne može “popiti” toliku količinu vode, a u kombinaciji s dizanjem mora ni gradske cijevi ne mogu tu ništa. Situacija je trenutno puno bolja, oborine su stale, a sve raspoložive službe su na terenu do daljnjeg”, izjavio je Cvitković, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari