GRADONAČELNIK RIJEKE

Video | Gradonačelnik Rijeke: ‘Pomoći ćemo onima u našem najmu. Šanse za proglašenje elementarne nepogode su malene’

‘Prognoza ni za večeras nije bajna, no ne vjerujem da će se ponoviti jučerašnji scenarij’, rekao je Filipović. Više u video prilogu!

Tek kada se voda u potpunosti povuče bit će vidljivi i potpuni razmjeri štete u Rijeci. Izbijeni šahtovi, poplavljeni podrumi, uništeni domovi, škole… Štete zbrajaju mnogi. Najviše kulturne institucije koje su stradale u centru grada.

Reporterka RTL-a Maja Brkljača razgovarala je s gradonačelnikom Markom Filipovićem.

Počela je prijava šteta, no da bi bila proglašena elementarna nepogoda, iznos šteta morao bi probiti 20 posto proračuna. U pitanju grada Rijeke, riječ je o cifri od oko 200 milijuna kuna.

“Danas smo kroz dan popisali štetu na ustanovama u gradskom vlasništvu, najviše na kulturnim ustanovama, od Muzeja grada, do Muzeja suvremene umjetnosti i Dječje kuće”, rekao je Filipović.

Kazao je da se još ne zna o kojim se iznosima radi.

“Šanse za proglašenje elementarne nepogode su malene. Mislim da ćemo do kraja tjedna raspolagati s procjenom koliko nam treba sredstava za sanaciju štete”, rekao je.

Na pitanje treba li Rijeka pomoć Vlade i je li Vlada spremna pomoći, Filipović je rekao da je današnji sastanak prošao korektno i da su potpredsjednik Vlade i župan obećali svu pomoć koja je potrebna.

“Za sada pri ispumpavanjima i intervencijama pomoć nije bila potrebna. Zahvaljujem se svima od gradonačelnika Zagreba do Raba, koji su zvali i pitali treba li nam pomoć. Prognoza ni za večeras nije bajna, no ne vjerujem da će se ponoviti jučerašnji scenarij”, rekao je.

A na pitanje hoće li grad pomoći unesrećenim građanima, i kojima, Filipović je kazao da će definitivno pomoći onima koji su u gradskim prostorima.

“Počeli smo s popisivanjem onih koji su naši najmoprimci. Ti objekti su i osigurani, kao i oprema u njima. Sukladno mogućnostima gradskog proračuna izaći ćemo u susret onima koji su najpotrebniji”, rekao je Filipović, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari