KIŠA GOTOVO UGASILA GRAD

Video | Novi detalji nezapamćenog nevremena koje je potopilo Rijeku: ‘Sve se izjednačilo pa stvorilo more’

Voda je ušla i u kuće i objekte pa su tako iz dječje igraonice vatrogasci iznosili uplašenu djecu. Danas se ispumpava voda iz igraonice u kojoj je 20-ero djece bilo na rođendan. Više u video prilogu!

Ulice Rijeke kao korita rijeka. Grad je u sat vremena poplavljen, vodena bujica nosila je sve pred sobom, pa čak i ljude. Ovo su snimke sina koji spašava oca. I uspio ga je spasiti uz pomoć susjede koja je sve vidjela s prozora i spustila se.

“Bujica ga je uhvatila i vodila do tog auta. Njegov sin mu je priskočio prvi u pomoć. Te dvije osobe su na toj snimci dok nisam došla ja i moj susjed od 70 godina jedini. Taj gospodin je dobro. Ovoga ničega nije bilo. Bujica je bila do polovice cijele ceste. Silovita? Da, to mjere da je mene uspjela po nogama da letim do tog auta, jer sam ja ležeći došla do tamo”, kaže Vedra Gurdon iz Rijeke.

No bujica je odnijela jedan drugi život.

“Policijski službenici su sinoć oko 21 sat pronašli tijelo muške osobe koje je bilo ispod osobnog vozila što je ostalo zaustavljeno u bujici”, kaže Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Poplavljene su ulice, automobili su se jedva probijali kroz vodu. Upadali su u šahtove, nasukali se na stepenice. Slapovi vode slijevali su se niz Rijeku.

Voda je ušla i u kuće i objekte pa su tako iz dječje igraonice vatrogasci iznosili uplašenu djecu. Danas se ispumpava voda iz igraonice u kojoj je 20-ero djece bilo na rođendanu. Torta je ostala na tanjurima, pokloni u vrećicama.

“Ovdje je bilo pola metra vode, ispred metar vode. Djeca nisu mogla sama izaći pa su ih kolege spasile”, kaže Matija Raspor, voditelj smjene JVP Rijeka.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Voda je izvirala poput gejzira, potopljen i riječki Korzo. Neki su spas potražili u tunelima.

“Jučer je bilo jače nego što se ja ikad sjećam. Ali je Rijeka takav grad da se s brda slijeva dolje”, kaže Mario Starčević iz Rijeke.

“Kataklizmično. Suprug zapeo u autu, voda do retrovizora. Dva sata se izvlačio iz grada”, kaže Jasmina Muminović iz Rijeke.

“Da se ne ponovi više nikada”, kaže Irena Štrk iz Rijeke.

“Užas užas. Par djevojaka koje su prolazile ovoliko je voda bila po cesti. Izjednačilo se sve pa se stvorilo more”, kaže Mićo Rađenić iz Rijeke.

Vatrogasci su dobili na stotine poziva. O silini padalina govore i prizori sa sinoćnjeg javljanja uživo RTL-ove ekipe. Prvo im je uništena rasvjeta, pa mikrofon…. A na kraju i cijela kamera. U večeri u kojoj je kiša na par sati ugasila i cijeli grad, izvještavaju Željka Miša i Maja Brkljača za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari