PREZENTACIJA GRADA

Gradonačenik Rijeke susreo se s polaznicima međunarodne Ljetne škole riječkog Ekonomskog fakulteta

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović susreo se s polaznicima međunarodne Ljetne škole „International Environment and European Integration“ u organizaciji riječkog Ekonomskog fakulteta.

Jean Monnet međunarodna Ljetna škola odvija se u razdoblju od 1. do 12. srpnja, a ovogodišnje izdanje je okupilo 25 polaznika iz 7 zemalja. Ljetna škola Ekonomskog fakulteta u Rijeci okuplja polaznike koji su zainteresirani za tematiku Europske unije, procese europskog integriranja i poslovanja u međunarodnom okruženju. Ljetna škola je dugogodišnji projekt Ekonomskoga fakulteta u Rijeci koja je kroz svoje djelovanje stvorila temelje za jačanje međunarodne suradnje u ovom dijelu Republike Hrvatske.

SUDIONICI LJETNE ŠKOLE EKONOMSKOG FAKULTETA U POSJETU GRADU RIJECI

Gradonačelnik Filipović zaželio je sudionicima Ljetne škole dobrodošlicu u Rijeku, a Ekonomskom fakultetu zahvalio što već gotovo dvadeset godina u Rijeci uspješno organizira Ljetnu školu, okupljajući polaznike iz cijelog svijeta. Na ovaj način Ljetna škola razvija se u suradnji s lokalnom zajednicom, uspješnim hrvatskim tvrtkama, domaćim i stranim institucijama.

Gradonačelnik Filipović sudionicima Ljetne škole predstavio je Rijeku i smjer u kojem se razvija, naglasivši kako su se upravo europskim sredstvima proveli i još uvijek se provode brojni projekti u gradu, na taj način mijenjajući njegovo lice.

PREZENTACIJA GRADSKIH PROJEKATA

Cjelokupni program Ljetne škole odvija se pod pokroviteljstvom EU i programa Erasmus + – Jean Monnet Modules. Program se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku te njegovim završetkom studenti stječu 6 ECTS-a, a koje mogu iskoristiti u daljnjem obrazovanju i profesionalnom usavršavanju. Osim predavanja i radionica, polaznici tijekom programa posjećuju i brojne poslovne subjekte i institucije na području Primorsko-goranske županije.

Tako su se i u Gradu Rijeci, a putem prezentacije koju je održala viša savjetnica gradonačelnika – specijalistica za europske projekte Suzana Belošević Romac, upoznali s aktivnostima gradske uprave s naglaskom na realizaciju ključnih razvojnih projekata čiji je cilj podizanje kvalitete života u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari