SVE JE POTPUNO VIDLJIVO

Gradu Kastvu opet petica za transparentnost! Mostarac: “Vidljiv je svaki trošak gradskog novca”

Foto: Riportal - M.L.

Kastav je spreman za pooštravanje kriterija prilikom ocjenjivanja kontrole trošenja javnog novca

Grad Kastav je i ove godine dobio peticu za transparentnost proračuna, a među prvima je u Hrvatskoj i prije zakonske obveze uveo web platformu Kastav-Otvoreni Grad kojom se građanima omogućava uvid u sve račune kako bi se povećala transparentnost ulaganja gradskog novca.

Platforma se jednostavno koristi na poveznici https://kastav.otvorenigrad.hr/

Građani mogu pratiti tijek svakog predmeta koji stigne u Grad i provjeriti svoje obveze. Cijeli proračun je pojednostavljen do detalja i jednostavan za pretraživanje.

“Cilj ovog projekta je i jačanje povjerenje građana prema Gradu i ljudima koji ga vode jer je vidljiv svaki trošak gradskog novca.
Kastav je ponovno među odlikašima na ljestvici transparentnosti gradova i općina. To za nas više i nije neka vijest jer radimo na tome da vlastitim primjerom ukažemo na važnost transparentnog trošenja proračunskog novca. Prije par mjeseci napravili smo korak dalje i otvorili pristup svim računima kroz platformu – Kastav otvoreni grad. To je možda učinilo desetak gradova i općina u Hrvatskoj tako da smo spremni za dodatno pooštravanje kriterija prilikom ocjenjivanja kontrole trošenja javnog novca”, kazao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari