KOCACA

Grd Rijeka organizirao prijem za predstavnike Udruženja korejskih kulturnih i umjetničkih centara

Gradonačelnik Marko Filipović i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar susreli su se s predstavnicima Udruženja korejskih kulturnih i umjetničkih centara.

Udruženje korejskih kulturnih i umjetničkih centara (KoCaCa) organizacija je osnovana od strane Ministarstva kulture, sporta i turizma Republike Koreje koja okuplja 223 kulturnih i umjetničkih centara diljem Koreje.

Prilikom susreta s predsjednikom KoCaCa Seung Jung Leejem i predstavnicima različitih korejskih umjetničkih centara bilo je riječi i o tituli Europske prijestolnice kulture koju je Rijeka nosila 2020. godine, odnosno o kulturnom i infrastrukturnom naslijeđu te titule i njezinog značaja za Rijeku. Republika Hrvatska i Republika Koreja ove godine obilježavaju 30. godišnjicu diplomatskih odnosa, a prema riječima gradonačelnika Filipovića suradnja Grada Rijeke i Veleposlanstva Republike Koreje u Hrvatskoj je uspješna i članovi veleposlanstva sudjeluju na nekim riječkim manifestacijama poput Međunarodnog riječkog karnevala.

VIDEO DANA:

Filipović je također istaknuo kako Rijeka njeguje odnose gradova prijatelja s nekoliko gradova s područja Azije, a iskazan je obostrani interes za ostvarivanje odnosa gradova prijatelja između Rijeke i nekog Korejskog grada čime bi se pospješila suradnja, posebice po pitanju suradnje iz područja kulture i umjetnosti.

Glavni cilj posjeta ove delegacije Hrvatskoj je razmjena informacija i iskustva s predstavnicima hrvatskih organizacija iz područja kulture i umjetnosti, upoznati se s hrvatskom umjetnošću i kulturnom baštinom, kao i posjetiti različite kulturne ustanove.

Prije posjete Grada Rijeke, delegacija je posjetila HNK Ivana pl. Zajca gdje je za njih pripremljen kratki prigodni program.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari