IZ PROGRAMA DE MINIMIS

Raspisan je Javni poziv za potpore kastavskim poduzetnicima u 2022. godini 

U protekle četiri godine Grad Kastav dodijelio poduzetnicima 1,2 milijuna kuna

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac objavio je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa de minimis potpora za razvoj malog gospodarstva na području grada Kastva u 2022. godini. Kroz protekle četiri godine Grad Kastav je na ovaj način dodijelio 1,2 milijuna kuna kroz 66 potpora poduzetnicima. 

Grad će temeljem planiranih sredstava u Proračunu Grada Kastva za 2022. godinu dodjeljivati potpore kojima će se poduzetnicima omogućiti lakši pristup izvorima financiranja radi unaprjeđenja poslovnih aktivnosti, jačati konkurentnost, zadržati ili povećati zaposlenost te poticati investicije na području Grada.

Potpore će se dodjeljivati kroz sljedeće mjere:

  1. Subvencioniranje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika;
  2. Sufinanciranje nabave i ugradnje opreme i strojeva;
  3. Subvencioniranje uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje;
  4. Subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite.

U proračunu je za prve tri mjere osigurano 100.000 kuna, a kreditni potencijal iznosi 6 milijuna kuna. Naime, Grad je s Hrvatskom bankom za obnovu i sklopio Ugovor o poslovnoj suradnji sa svrhom financiranja poduzetništva na području Grada Kastva temeljem kojeg će HBOR prihvatljivim korisnicima osigurati kreditna sredstva izravno ili putem poslovnih banaka što će se utvrditi naknadno dopunom ovog Poziva. Grad će u Proračunu osigurati sredstva za subvenciju kamate na poduzetničke kredite. Grad će subvencionirati kamatu na odobrene poduzetničke kredite u visini 2,00 postotna poena. Kamata u razdoblju korištenja se ne subvencionira.

Krediti će se odobravati prihvatljivim korisnicima uz uvjete propisane ovim Javnim pozivom i sljedećim kreditnim programima HBOR-a:

1. PODUZETNIŠTVO MLADIH, ŽENA I POČETNIKA

2. INVESTICIJE PRIVATNOG SEKTORA

3. OBRTNA SREDSTVA

Rok za podnošenje prijave je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u proračunu Grada Kastva za 2022. godinu, a najkasnije do 30.11.2022. Zahtjevi se obrađuju prema redoslijedu podnesene potpune prijave prema uvjetima iz ovoga Javnog poziva, a svi podnositelji bit će pismeno obaviješteni o rezultatima obrade prijave.

Dodatna obrazloženja i informacije mogu se dobiti putem telefona na broj: 051/688-204 te                                        putem e-pošte na: martina.vostic@kastav.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views