„GREMO NA UČKU“! Uskoro manifestacija koja spaja edukaciju i zdrav život

Pozvani su svi ljubitelji netaknute prirode, svježeg zraka, dobre zabave i društva da se odazovu u nedjelju 6. svibnja na manifestaciju

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je press konferencija na kojoj je najavljena manifestacija povodom Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom „Gremo na Učku“ koja će se održati u nedjelju 6. svibnja 2018. godine. Događaj organizira Savjet mladih Primorsko-goranske i Istarske županije.

„Cilj manifestacije je na moderan i mladima zanimljiv način prigodno obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom kroz promociju vrijednosti antifašizma i njegove ostavštine ali i revitalizaciju tradicionalnih manifestacija kao što je „Marš na Učku“, a ovom manifestacijom spojit će se edukacija i zdrav život“, rekao je predsjednik Savjeta mladih PGŽ Kristijan Čarapić.

Uz predsjednika Savjeta mladih PGŽ Kristijana Čarapića na pressu su sudjelovali i Vili Rosanda kao jedan od organizatora i članica Savjeta mladih Grada Pule Erika Filiplić.

Pozvali su sve ljubitelje netaknute prirode, svježeg zraka, dobre zabave i društva da se odazovu u nedjelju na manifestaciju.

U svrhu promocije tradicionalnih manifestacija te promocije zdravog i aktivnog života organizirat će se dva centralna punkta s kojih će svi zainteresirani započeti uspon na Učku. Punkt s Istarske strane i sa strane Primorsko-goranske županije, s ciljem okupljanja na centralnom platou ispred bivšeg odmarališta INA-e na Učki. Također, bit će i prigodna zakuska te koncert „The Night Express Banda“.

„Staza je lagana, dobrodošli su svi – djeca, mladi, stariji i umirovljenici, sportaši i rekreativci. Povratak je predviđen za 18 sati, a organizirat ćemo i prijevoz autobusima. Želimo okupiti sve generacije, sportašice i sportaše, rekreativce, te oživljavajući tradiciju približiti građanima Europu, a Europi ovaj kraj na najzdraviji način.“ zaključila je Filiplić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views