KORZO: Posjetite i vi štand humanitarne akcije “Sve za našu djecu 2018” Udruge Riječko srce

Predstavnici Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke posjetili su štand Udruge Riječko srce na kojem se promovira humanitarna akcija “Sve za našu djecu 2018”

Prikupljenim sredstvima opremit će se senzorna soba Odjela za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine Rijeka.

Podržavši akciju, zamjenik župana Petar Mamula istaknuo je kako je ponosan što je Primorsko-goranska županija pokrovitelj akcije.

“Svakodnevno bi se trebali sjetiti onih kojima našim malim angažmanom puno bolje mogli živjeti i funkcionirati u društvu koje svi skupa dijelimo. Iz tog razloga podržavamo ovu akciju i pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju i po mogućnosti svojim malim prilogom daju svoj doprinos.”, rekao je Mamula.

https://www.facebook.com/rijeckosrce/videos/2063441347271875/

U akciji se može sudjelovati pozivom na broj 0609009, uplatom na službeni račun akcije. Vrhunac akcije je veliki humanitarni koncert s poznatim estradnim imenima (Crvena jabuka, Opća opasnost, Gustafi, Denis & Denis, Atomsko sklonište, Damir Kedžo, Tedi Spalato, En face, Mia Dimšić, Žaža, Mia Negovetić, Koktelsi, Mauro Staraj & La Banda, Sixty River Band i drugi) koji će se održati na Trgu Riječke Rezolucije u Rijeci 10. svibnja 2018. godine s pratećim Gastro danima i call-centrom.

Osnovna škola Pećine provodi program za 17 učenika s teškoćama vida iz cijele Primorsko-goranske županije, a ujedno provodi i program rane intervencije za šestero djece predškolske dobi.

Senzorna soba je taman i zatvoren prostor opremljen taktilnim elementima, kao i elementima za reprodukciju glazbe, a ujedno pruža i mogućnost opuštanja što je posebno potrebno djeci s višestrukim teškoćama.

https://www.facebook.com/kanalri.hr/videos/1596195180508233/

Ovo je treća po redu akcija „Sve za našu djecu „. Lani je putem iste akcije Udruga prikupila 230 tisuća kuna kojima je izgrađena i opremljena igraonica te čekaonica Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Prve godine provođenja akcije sakupljala su se sredstva za opremanje novog, većeg prostora za rad Udruge “Dira” koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views