USKRS NA KVARNERU

Video | GUŽVAAA! Za Uskrs na Kvarner stižu deseci tisuće turista, traži se krevet više, najviše u opatijskim hotelima!

Tijekom uskrsnih blagdana Kvarner će posjetiti jednak broj turista kao i rekorde 2019. godine. U hotelima čak i veća popunjenost, u pojedinim opatijskima već se traži soba više!

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Opatija je već puna turista.

“Prekrasno, vraćamo se uspomenama dok smo studirali tu. U Opatiju nam je uvijek lijepo doći”, kaže Ana iz Austrije za Kanal Ri.

Tijekom uskrsnih blagdana, u Opatiji se očekuje više od 15 tisuća noćenja.

“Najave su jako dobre, hotelijeri su nam prijavili da očekuju isti broj noćenja kao 2019. godine.”, otkriva Goran Pavlović iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Bit će otvoreno 23 hotela.

“Goste očekujemo s naših tradicionalnih tržišta, iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Italije, Mađarske. Stvarno smo pripremili jako lijep program, vjerujemo da će gosti uživati.”, dodaje Goran Pavlović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U poznatom opatijskom hotelu s ukupno 317 soba doslovno se traži soba više.

“Cijela uprava, svi radnici, zaposlenici, svi smo jako sretni s brojem gostiju koji dolaze za Uskrs u naš hotel. Već par dana imamo rasprodan hotel sto posto. Možemo se pohvaliti da više nemamo niti jedna hotel prazan.”, kaže Marina Tuk, djelatnica odjela prodaje hotela.

Slična situacija je i u drugom poznatom opatijskom hotelu s 5 zvjezdica.

“Za naše goste pripremili smo jedan uskrsni paket koji sadrži tradicionalni uskrsni ručak u našem restoranu, tretmane u spa centru a za najmlađe smo organizirali potragu za pisanicama. Ovaj uskršnji viked smo jako dobro popunjeni.”, kaže direktor hotela Ilija Turić.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dobre turističke najave su na cijelom Kvarneru. Očekuje se oko 75 tisuća noćenja.

“Najave za sam Uskrs su vrlo dobre, na nivou 2019. S tim da moram reći da su nam hoteli čak najavili 12 posto više bookinga nego tada.”, ističe Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Na Kvarneru će biti otvoreno oko 80 hotela I 18 kampova, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari