OD 18. DO 24. TRAVNJA

Video | Povijesni spektakl Povratak Frankopana vraća se na Trsat! Gledat ćemo bitku za Gradinu, viteške borbe, turnir u streličarstvu…

Dani Trsata sljedeći tjedan donose bogati program, od viteških igara, radionica za djecu do spektakularne bitke za Trsat

Organizatori iz Kluba prijatelja Grada Trsata su se pobrinuli da zadovolje svačiji ukus te su pripremili bogat sadržaj. Ove će godine okupiti brojne sudionike, od Udruga koje se bave oživljenom poviješću do sportskih I kulturno-umjetničkih društava.

“On se ove godine održava dva dana zaredom, to je subota 23.4. i nedjelja 24.4.. Očekujemo veliki broj sudionika. Imamo sajam starih zanata, imamo viteške borbe, turnir u streličarstvu. Imat ćemo mogućnost interaktivnog sudjelovanja u tim dijelovima programa”, otkriva Filip Petrović, potpredsjednik Kluba prijatelja grada Trsata za Kanal Ri.

Poseban program pripremljen je i za djecu.

“Imamo dvije predstave za djecu, imamo također i demonstracije za djecu, znači viteškog načina života, borbe, streličarstva…”, dodaje Filip Petrović.

Atraktivno će biti uprizorenje bitke za Trsatsku gradinu gdje će vojska predvođena Frankopanima osloboditi kaštel od Mađara koji su ga okupirali.

“Nakon toga imamo proglašenje kapetana grada Trsata i u večernjim satima imamo koncert, ugostiteljstvo, sve u parku ispred Trstatske gradine.”, kaže potpredsjednik Kluba prijatelja grada Trsata.

Povratak Frankopana tek je dio programa proslave 30. Dana Trsata koji započinju u ponedjeljak. Uz svečanu akademiju, stručni skup Trsat- čuvar frankopanske baštine posjetielji će moći i okusiti srednji vijek: ponudi će se će naći jela koja su jeli i sami Frankopani.

“Ove godine prvi put imamo jednu jako zanimljivu stvar. Imamo taj, nazovimo to gastro show sa našim chefom Viskovićem koji će nam u srijedu poslijepodne u našem restoranu Trsatika predstavljati ta srednjovjekovna Frankopanska jela.”, otkriva Ružica Uravić Ažman, predsjednica Kluba prijatelja grada Trsata

Dani Trsata trajat će od 18. do 24. travnja, donosi Kanal Ri.

Novinarka: MIA LUŠIĆ
Snimatelj: ANA PARIS
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari