UKLJUČIVANJE MLADIH

”HAJDE RECI ŠTO!” Grad Kastav poziva sve mlade da se priključe u projekt kreiranja lokalne politike

Foto: Kastav.hr

Grad Kastav objavio je javni poziv  za sudjelovanje u projektu “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što” kojim poziva zainteresirane pojedince između 13 i 30 godina s prebivalištem na području grada Kastva da se prijave za sudjelovanje u aktivnostima projekta “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što”.

Projekt se održava u razdoblju od 7. rujna 2020. do  6. svibnja 2021. godine, a provodi ga Grad Kastav u suradnji s Udrugom Delta i Savjetom mladih grada Kastva. Projekt je dio  Erasmus+ programa, ključna aktivnost: Projekti dijaloga s mladima, posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Opći cilj je osnaživanje mladih za aktivno uključivanje u procese donošenja odluka i kreiranje javnih politika za mlade u Kastvu. Specifični ciljevi projekta su informirati mlade o važnim temama unutar lokalne zajednice i kreirati prostor za kritičko promišljanje mladih.

Prva radionica će se održati online u subotu, 23. siječnja 2021. godine, a vodit će je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, članovi Savjeta mladih grada Kastva i članovi udruge Trija koji će imati ulogu mladih vodiča. Mladi će prije svega imati priliku s mladim vodičima iz udruge Trija obići staru gradsku jezgru. Prije obilaska održat će se upoznavanje svih prisutnih, sudionicima će se predstaviti sam projekt, njegov cilj i aktivnosti koje će se dalje provoditi. Potom će mladi, s gradonačelnikom Mostarcem razmatrati problematiku koju iz svojih stajališta vide u gradu, definirati gdje bi se kao mladi htjeli uključiti u djelovanje lokalne politike te prezentirati svoje viđenje „idealnog“ grada. Savjet mladih će predstaviti svoju ulogu u društvu, dosadašnja postignuća te utjecaj na formiranje politika i buduće planove. Svoja mišljenja i ideje mladi će moći nastaviti razmjenjivati na radionicama koje slijede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari