DANAS OD 13 DO 18

Halubajski zvončari i stožer CZ Viškovo danas prikupljaju pomoć za stradale u potresu

Foto: Riportal

Stožer civilne zaštite Općine Viškovo, Halubajski zvončari i niz ostalih udruga s područja Viškova te brojni pojedinci danas pokreću akciju prikupljanja pomoći za Sisak, Petrinju, Glinu i ostala mjesta stradala u razornom potresu

Od 13 do 18 sati mještani i svi koji žele i mogu pomoći, namirnice i potrepštine mogu donijeti u Dom hrvatskih branitelja u Viškovu preko puta ulaza u zgradu općinske uprave.

U prehrambenom dijelu potrebni su brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve, slatki namazi, trajno mlijeko, dvopek, toast, voda u pakiranjima od 0.5, 1 i 1.5 litra, suho voće, orašasti plodovi.

U higijenskom dijelu trebaju sapun, šampon za kosu, paste i četkice za zube, jednokratni brijači, suhe i vlažne maramice, toaletni papir u rolama, higijenski ulošci, dječji štapići za čišćenje uši.

Od osobne zaštitne opreme najviše trebaju medicinske maske, zaštitna odijela, rukavice, naočale i štitnici za oči, pregače, alkoholne dezifincijense za ruke, maramice na bazi alkohola, sredstva za dezinfekciju prostora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari