“HILTON” STIŽE U RIJEKU! Luksuznim hotelom u resortu Costabella upravljat će najslavniji hotelski lanac na svijetu

Ugovor o ovoj akviziciji upravo se potpisuje u resortu Costabella. Hotel Hilton u resortu Costabella imat će 5 zvjezdica!

Danas se u Rijeci potpisuje jedan od najvažnijih ugovora u povijesti riječkoga turizma: ugovor o preuzimanju hotela u hotelskom resortu Costabella (u izgradnji) potpisuju predstavnici Hiltona, ponajveće i jedne od najslavnijih hotelskih kuća u svijetu! Resort će ponijeti naziv Hilton Costabella Beach&Spa a imat će pet zvjezdica što samo po sebi govori o značaju, prestižu i dosegu ovoga posla!

Resort Costabella, čija je izgradnja započela prije dvije godine, bit će kapaciteta 198 smještajnih jedinica u hotelu i vilama – 132 sobe u hotelu i 66 smještajnih jedinica u vilama, svi će imati balkone ili terase te pogled na Kvarnerski zaljev!

Podsjetimo, investitor hotelskog resorta Costabella je tvrtka JTH Costabella češkog investitora Jaroslava Trešnaka koji je danas podsjetio kako je prije točno dvije godine položen kamen temeljac budućeg hotelskog resorta:

„Uvjeren sam da će suradnja naše tvrtke sa svjetski poznatom hotelskom grupacijom biti od velikog značaja za Primorsko-goransku županiju i definitivno utjecati na porast broja noćenja i porast turističke industrije u našoj regiji,“ kazao je Trešnjak.

Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je kako upravo ovakve investicije najbolje pokazuju put kojim se treba razvijati hrvatski turizam. Uz njega je obilasku prisustvovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Također, obilasku resorta i potpisivanju ugovara nazočio je i veleposlanik Češke u Hrvatskoj Vladimír Zavázal.

Potpisivanju ugovora o predaji hotela u resortu Costabella na upravljanje hotelskom lancu Hilton danas nazoče i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović  te predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat te drugi uzvanici.

Ugovor su potpisali  generalni direktor tvrtke JTH Costabella Jaroslav Trešnjak i direktor razvoja grupacije Hilton za jugoistočnu Europu Alan Mantin.

“Treba istaknuti da je Rijeka sljedeće godine Europska prijestolnica kulture pa smo uvjereni da turizam u ovoj regiji ima svijetlu budućnost. Kada se bude otvorio, ovaj hotel će biti jedan od naših najljepših u ovom dijelu Europe. Uvjereni smo da će naš brend doprinijeti prepoznatljivosti Rijeke i cijeloga kraja na međunarodnom turističkom tržištu. Nadamo se da će infrastruktura, poput Zračene luka Rijeka, popratiti ovaj naš zamah”, izjavio je Alan Mantin.

Nakon iskopa obavljenih 2017./2018. godine, kada je iskopano gotovo 70.000 m³ kamenog materijala, koji je djelomično poslužio kao nasip za izgradnju nove plaže, u lipnju prošle godine započeta je gruba gradnja, odnosno gradnja željeznobetonske-monolitske konstrukcije, uključujući instalacije. Radove izvode tvrtke KAMGRAD d.o.o. i GP KRK d.d. s planiranim završetkom krajem ovoga mjeseca.

Kompleks za divljenje

Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić Brnčić kazao je kako će budući hotelski resort imati pet zvjezdica, a posebice je istaknuo činjenicu da je visina investicije s početnih 40 milijuna eura narasla na čak 80 milijuna eura.

Kompleks se proteže na 18.000 m², imat će 25.000 m² zatvorenog prostora i preko 500 ležajeva, što u hotelu, što u vilama.

Kompleks će raspolagati 30-metarskim hotelskim bazenom, dječjim bazenom i jacuzzijem te wellnes zonom površine preko 4.000 m². Vanjski grijani bazen bit će dug 50 m.

Od bazena vodit će lift i put ispod šetnice do 200 m duge plaže i koja će imati malo privezište za najam turističkih plovila te tri mola, između kojih će biti dvije šljunčane plaže od po 80 metara dužine.

Resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu, koji će gostima omogućiti uživanje u prekrasnom pogledu na more.

Od potpisnika ugovora danas se moglo čuti kako će Hilton u resortu Costabella biti jedan od najmodernijih i najboljih Hiltonovih hotela u ovom djelu Europe!

“Zahvaljujući ovoj investiciji, Rijeka će na izuzetno atraktivnoj lokaciji dobiti moderan turistički kompleks koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i biti značajan vjetar u leđa daljnjem razvoju riječkog turizma“, izjavio je gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom obilaska gradilišta resorta Costabella.

Grad Rijeka će do konca godine sanirati Opatijsku cestu kako bi se, između ostalog, omogućio normalni ulaz i izlaz ovom objektu.

Slijedi posljednja faza izgradnje, odnosno postavljanje instalacija grijanja, ventilacije, klimatizacije, hlađenja, razvoda plina, vode i kanalizacije, elektrotehničkih razvoda i ostale tehničke opreme u glavnoj zgradi hotela i vilama.

U tijeku je i izgradnja vanjskog bazena koji je s glavnom zgradom hotela spojen s ostakljenim dizalom. Do 15. lipnja trebali bi završiti svi inženjerski i zemljani radove ispod mora, kako tijekom sezone kupanja ne bi dolazilo do zamućenja morske vode.

Hilton Costabella Beach&Spa  trebao bi biti otvoren u proljeće 2020. godine.

Procjenjuje se da je cijela investicija u resort “teška” preko 80 milijuna eura i nakon otvaranja presudno će doprinijeti daljnjoj promociji Rijeke kao turističke destinacije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari