HKD NA SUŠAKU Predstavom Muyte Maker predstavlja se suvremena francuska plesna scena

Istraživanjem srednjovjekovnih slika, trivijalnih napjeva i grotesknih slika, predstava koreografkinje i izvođačice Flore Détraz Muyte Maker slavi neposlušna i iracionalna tijela

U sklopu festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop, a u produkciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u listopadu će se na pozornici HKD-a odigrati dvije plesne predstave pod zajedničkim nazivom Nouvelle vague, kojima će se predstaviti suvremena francuska plesna scena. Prva na rasporedu je predstava Muyte Maker trupe Compagnie Pli u četvrtak 10. listopada u 20 sati.

Istraživanjem srednjovjekovnih slika, trivijalnih napjeva i grotesknih slika, predstava koreografkinje i izvođačice Flore Détraz Muyte Maker slavi neposlušna i iracionalna tijela. Radost istražuje kao fizičku i egzistencijalnu izjavu: radost kao želja i stvaralački potencijal, suprotstavljena moralnosti, radost kao fizičko iskrivljenje ili proturječje. Četiri izvođačice raskošno pjevaju, višeglasno se smiju, slijepo plešu i pričaju kakofono, nastojeći ostvariti potpunu složenost svojih tijela.

Ovim programom HKD je krenuo s predstavljanjem europske suvremene plesne scene, s planom da se svake godine stavi fokus na neku drugu zemlju, a Nouvelle vague je i svojevrsna najava Spring Forwarda, festivala suvremenog plesa koji će se u sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održati u travnju 2020. godine. Nouvelle vague nastao je u organizaciji HKD-a i uz potporu Teatroskopa, čiji je osnivač Francuski institut te Ministarstvo kulture i Ministarstvo Europe i vanjskih poslova Republike Francuske.

U subotu 19.10. slijedi predstava trupe Collectif ÈS Jean-Yves, Patrick and Corinne.

Ulaznice po cijeni od 80,00 kn u prodaji su online preko sustava mojekarte.hr ili u Dallas Music Shopu i caffe baru Nad Urom te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a. Predstava Muyte Maker se održava na maloj sceni, stoga je broj sjedećih mjesta ograničen.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari