Škola za razvedene roditelje u Dječjem domu „Tić“ Rijeka pomoći će baš svima u stresnom razdoblju!

Od 15. listopada do 12. studenog Dječji dom „Tić“ ponovo organizira besplatnu „Školu za razvedene roditelje“

Dječji dom „Tić“ Rijeka poziva sve roditelje koji su razvedeni ili je razvod braka u tijeku da se uključe u „Školu za razvedene roditelje“, program psihološke podrške razvedenim roditeljima. „Škola“ se održava svakog utorka od 17 do 18.30 sati u Dječjem domu „Tić“ Rijeka, Beli Kamik 11.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva” Dječji dom „Tić“ Rijeka organizira različite oblike potpore. „Škola za razvedene roditelje“ je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku.

Polaznicima je osigurano pet edukativno-iskustvenih radionica za roditelje, kreativne radionice za djecu polaznika u vrijeme održavanja radionica te besplatno sudjelovanje. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati. Predviđeni broj polaznika je min. 12 i max. 25 roditelja.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program uključuje mogućnost razmjene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

  • o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
  • utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
  • prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
  • razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
  • upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
  • upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.

Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa kojeg vode psihologinje Dječjeg doma “Tić” Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari