ADVENT U RIJECI

Hladni zimski dani u toploj atmosferi najčarobnijeg adventa na Kvarneru

Kako ulazimo u drugu polovicu prosinca, atmosfera na Rijeka Adventu sve se više zahuktava. Blagdanski duh se osjeća u zraku, dobro raspoloženje vlada riječkim ulicama i trgovima, a adventske lokacije svakog su dana ispunjene odličnom glazbom i smijehom mnogobrojnih posjetitelja koji uživaju u druženju na otvorenom te sjajnoj ponudi prigodnih gastro delicija. 

Gotovo svakog popodneva na nekom od adventskih punktova goste zabavlja muzika uživo, a vrijedni ugostitelji spremaju svoje svježe adventske specijalitete i brinu se da toplih čarobnih napitaka nikada ne nedostaje. Termine nastupa dj-eva i glazbenih sastava kao i drugih adventskih priredbi i programa na raznim gradskim lokacijama zainteresirani mogu pronaći u kalendaru događanja na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Rijeke (https://visitrijeka.hr/rijeka-advent/).

Približavamo se vremenu darivanja pa tako i izlagači blagdanskog sajma na Korzu i Trgu Republike Hrvatske imaju pune ruke posla, a građani i gosti tijekom blagdanske kupovine koju na kućicama mogu obaviti svakog dana do 22 sata ovdje rado zastaju i po porciju slasnih fritula ili šarenih slatkiša kojima se posebno raduju najmlađi.

VIDEO DANA:

Oni će se u pratnji roditelja definitivno veseliti i vožnji vlakićem Djeda Mraza koji opet vozi Korzom s polazišne točke na Trgu bana Jelačića, od 17. do 23.12.2021. vozi u poslijepodnevnim satima od 16,00 do 20,00 sati. Posebno veselje i uživanje u zimskim radostima pruža se i klizanjem na Morskoj Pahuljici gdje su na raspolaganju termini radnim danima od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

Spektakularnu Gradinu u blagdanskom ruhu svi željni uživanja u pravoj blagdanskoj čaroliji jedne od najljepših adventskih lokacija u regiji mogu posjetiti svakog dana od 16 do 23 sata te vikendom od 11 do ponoći. Bajkovitom ugođaju na Gradini doprinose unikatne, ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata smještene u mauzoleju Mir junaka te spilja Djeda mraza, a za dobar zalogaj i zanimljiva zimska pića zadužena je ekipa na 5 simpatičnih adventskih kućica sa svojom raznovrsnom ugostiteljskom ponudom.

Adventiranje kod Kazališta i dalje oduševljava gastronomskih majstorijama poznatih chefova, kao i odličnim zabavnim programom koji svakodnevno privlači velik broj posjetitelja pa je tako najnovija adventska lokacija već u svojim prvim tjednima postala jedno od omiljenih okupljališta u hladnim zimskim danima. Ovdje ruke i dušu gostiju griju maštoviti napitci iz bogate barske ponude iskusnih ugostitelja koji, osim odličnih koktela, znaju pripremiti baš sve za najbolji provod u Verdievoj.

Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske odlično su posjećeni u svako doba dana te je od početka adventa ova lokacija postala najdraža destinacija za marendu kao i za večernje druženje s ekipom, a bez obzira koliko često ovdje svraćaju, na Ri Gastro adventu gosti će uvijek pronaći adventski specijalitet koji još nisu probali te se iznova oduševiti detaljima koji krase prostor riječkih trgova nadomak najpoznatije riječke šetnice.

Rijeka Advent ove je godine zaista posebniji nego ikad stoga ne propustite uživati u bajkovitom ozračju i, u iščekivanju Božića i Nove godine, prepustite se blagdanskoj čaroliji jer… najbolje tek dolazi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari