Hrvatska turistička zajednica promovirat će grad Rijeku na Expou u Dubaiju

30.07.2019., Rijeka - Turisti secu Trsatskom gradinom i uzivaju u pogledu na grad. Goran Kovacic/PIXSELL

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristijan Staničić na radnom sastanku s predstavnicima turističkih zajednica s područja PGŽ-a predstavio je plan rada HTZ-a za iduću turističku godinu.

Uz ključne strateške projekte te glavne promotivne aktivnosti, sudionicima je također predstavljen i novi paket turističkih zakona kojima se od 2020. godine regulira sustav turističkih zajednica te nova uloga HTZ-a.

„Na sastanku smo dali odgovore na neka operativna pitanja u smislu provedbe ključnih zadaća na pojedinim razinama turističkih zajednica i predstavili ključne okosnice i smjernice Godišnjeg plana rada Hrvatske turističke zajednice s posebnim naglaskom na zajedničke aktivnosti koje ćemo provoditi u sljedećoj godini primjerice sajamskih nastupa, ključnih marketinških i brend kampanja, vizuala koje koristimo u kampanjama i zajedničkom marketingu i sveg onog što nas čeka u sljedećoj 2020. godini“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako HTZ svoje ključne promotivne aktivnosti provodi na ukupno 23 tržišta, od kojih su ključna tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Mađarske, ali i daleka tržišta poput Kine, Južne Koreje, Australije i SAD-a.

Direktor Staničić osvrnuo se i na 2020. godinu.

„Sljedeća godina bit će u znaku predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, a tu je i projekt Rijeka EPK 2020. u sklopu kojeg ćemo vrlo aktivno sa TZ grada Rijeke i TZ Kvarnera provoditi promotivne aktivnosti u svrhu promocije kulturnog turizma. Krajem sljedeće godine očekuje nas i Expo u Dubaiju gdje ćemo također imati jedan sveukupan program promocije hrvatskog turizma. Vjerujem da tamo Kvarner može pronaći posebno mjesto u svrhu promocije zdravstvenog turizma i ostalih turističkih proizvoda.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari