3. PO REDU

Hrvatski kongres estetske medicine u Opatiji okupio velik broj svjetskih stručnjaka

U Opatiji je započeo 3. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem, a tim povodom je zamjenik župana Petar Mamula sudionicima i gostima zaželio dobrodošlicu u Primorsko-goransku županiju.

„O značaju Kongresa dovoljno govori činjenica da je gotovo polovica konsolidiranog proračuna Primorsko-goranske županije vezana uz zdravstvo. Prvi smo u Hrvatskoj osnovali Klaster zdravstvenog turizma, imamo izvrstan prometni položaj i povezanost, kao i blagu mediteransku klimu. Sve to govori koliko je kod nas prepoznat interes za zdravstvenu djelatnost i njen doprinos gospodarstvu Primorsko-goranske županije”, rekao je zamjenik župana Mamula izrazivši zadovoljstvo što je PGŽ pokrovitelj ovog Kongresa.

„Na ovogodišnjem 3. Hrvatskom kongresu estetske medicine ugostili smo dvjestotinjak sudionika i 33 predavača iz deset zemalja. Većina sudionika boravi u Opatiji i nekoliko dana dulje od samog trajanja Kongresa, tako da je on izvrsna prilika i za turističku promociju. Cilj ovakvih kongresa su susreti stručnjaka i mogućnost izravne razmjene iskustava, a već po završetku Kongresa planiramo sljedeće izdanje“, izjavila je u ime organizatora dr. Elma Bunar, predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine i liječnica s diplomom Međunarodne škole za estetsku medicinu Fatebenefratteli u Rimu.

Sudionike je pozdravila i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov koja je tom prilikom izjavila kako je ovo odlična prilika promocije Opatije i Primorsko-goranske županije za zdravstveni turizam.

“Održavanje ovakvog Kongresa na kojem se okupljaju eminentni svjetski stručnjaci tome uvelike doprinosi. Uostalom, na zdravstvenom smo turizmu i započeli našu turističku priču prije više od 180 godina“, navela je direktorica.

Kongres koji okuplja velik broj domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka iz područja estetske medicine, organiziran je u suradnji s Union Internationale de Médecine Esthétique i Società Italiana di Medicina Estetica te predstavlja znanstveni skup od iznimne važnosti.

Ovogodišnjem Kongresu je zemlja partner Italija, a tim povodom okupljene su pozdravili Generalni konzul Republike Italije i generalna tajnica Talijansko-hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov, kao i predstavnica domaćina, zamjenica gradonačelnika Opatije Kristina Đukić.

Među glavnim temama Kongresa su dijagnostički i terapeutski pristup u tretmanu licu s fokusom na tri područja – gornja, srednja i donja trećina lica, tretman MD točaka i lokalnog adipoziteta, upotreba hijaluronidaze i analiza psihološkog aspekta pacijenata estetske medicine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari